Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şapte cetățeni sirieni şi irakieni ascunși într-un automarfar, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac  – Nagylak, judeţul Arad, au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar condus de un cetăţean turc, şapte cetăţeni din Siria şi Turcia care încercau să iasă ilegal din ţară.

Şapte cetățeni sirieni şi irakieni ascunși într-un automarfar, depistaţi de poliţiştii de frontieră
Comentează 0

În data de 22.01.2019, la ora 00.07, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak, I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc A.K., în vârstă de 46 de ani, la volanul unui automarfar marca Scania înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, castane din Turcia, pentru o societate comercială din Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul remorcii autovehiculului, au fost descoperite ascunse şapte persoane, trei femei şi patru bărbaţi.

Acestea au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde s-a constatat că sunt doi cetăţeni sirieni şi cinci cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 14 şi 29 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul mijlocului de transport şi de  trecere ilegală a frontierei de stat, față de cei şapte cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide