Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SAMU, tânărul special de la INTEGRA

SAMU, tânărul special de la INTEGRA
Comentează 0

Samuel, sau SAMU, este mezinul familiei Tofan din Vladimirescu. A venit pe lume acum 24 de ani, ca al treilea copil al unor părinți tineri, dar învățați cu provocări diverse. Având puține informații despre sindromul down, părinții au hotărât să-l privească și să-l crească la fel ca și pe ceilalți copii.  Astfel că Samu, cel pe care în luna martie îl sărbătorim, este acum un tânăr vesel, iubitor, ascultător, curios, jucăuș, sportiv, harnic.

                                 Samu a parcurs cu conștiinciozitate învățământul la domiciliu, a fost permanent membru activ al grupurilor de prieteni ai fraților lui, participă cu drag și interes la orice eveniment în colectivitate. Este la fel de bucuros în implicare, indiferent ce activitate îi  este propusă la INTEGRA. Astfel, Samu pictează, cântă, este membru al trupei de teatru, face sport , dansează, și nu numai.

                                Samu ne demonstrează în permanență că limitele pot fi depășite. Vorba mamei lui, Petronela: „eu nu am ajuns în Germania, Austria sau în Malta, ca Samu! El a călătorit mai mult decât mine!” . Ei bine, dragul nostru Samu, în calitate de  sportiv Special Olympics, însoțit de partenera lui de program, Georgiana Bighescu precum și de reprezentanți ai Fundației Special Olympics România, au dus România la evenimente globale internaționale care au pregătit tineri cu și fără dizabilități pentru sportul unificat, pentru a deschide o altă perspectivă asupra abilităților persoanelor cu dizabilități intelectuale.

                                Ce învățăm în permanență de la Samu? Că viața e frumoasă, că putem alege bucuria din orice provocare, că o îmbrățișare face minuni, că e atât de ușor să alungi o temere/încruntare cu un „te iubesc”. Ne mândrim cu el, ca parte a grupei de adulți a Asociației INTEGRA Arad.

                                Samu ne spune la fiecare întâlnire că e ziua lui. De data aceasta nu ne păcălește,  chiar e luna cu ziua lui. În 22 martie a împlinit 24 ani. La mulți ani minunați, cel care ești veșnic copil, SAMU!!!!

 

Camelia Oprea, președinte al Asociației INTEGRA

 

 

 

 

Galerie foto (19)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite