Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

EMI, tânărul special de la INTEGRA

EMI, tânărul special de la INTEGRA
Comentează 1

Emanuel, sau EMI, este tânărul care a venit pe lume fix acum 24 ani  ca fratele mai mic, dar și veșnicul copil special al familiei Bîrzescu. Încă de mic a adus mare bucurie prin drăgălășenia și blândețea lui, constante cu care reușea să așeze zâmbetul dar și pacea pe chipul și în sufletele părinților și fraților lui. A venit ca un dar, care i-a învățat că dragostea, răbdarea și recunoștința sunt cele mai mari virtuți, fără de care nu reușim să pășim cu folos în viață.

Doamna Elisa, mama lui Emi, care timp de o viață întreagă a fost profesor de pian la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” din București, mărturisește că familia are ca și crez cuvintele psalmului 139 : ”Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele. Te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!”

EMI, tânărul cu glas șoptit și privire blândă, este unul dintre fantasticii cu sindrom Down, care dau culoare și valoare Asociației Integra din Arad. Evoluția lui este îmbucurătoare, pentru că muzica, pictura, sportul, teatrul sunt doar câteva dintre activitățile la care participă activ și consecvent. E atât de minunat să vezi schimbările, să știi că munca și diversele provocări sunt construcții laborioase, care chiar contează și sigur durează!

Dragostea cu care este înconjurat de întreaga familie, de prieteni și de toți cei care îl cunosc îl transformă pe Emi într-o flacără care împrăștie lumină și căldură, care dă lecții de viață celor din jur. Haideți să privim mai atent în jur, chiar să ne oprim din alergarea prin lume, să respirăm în ritmul lui EMI și să descoperim că viața este frumoasă!

Ne mândrim cu EMI și îi dorim multă sănătate, bucurii și împliniri multe, cu pași înainte parcurși în ritmul său! La mulți ani!!!

 

Camelia Oprea,

președinte al Asociației INTEGRA

 

 

 

 

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite