Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sâmbătă seara la „Zilele Aradului” ...

Sâmbătă seara la „Zilele Aradului” ...
Comentează 0

Sâmbătă seara la „Zilele Aradului” ... toţi cei dornici de distracţie s-au plimbat la pas de-a lungul B-dului Revoluţiei, au poposit la tarabele cu bere şi mititei, sau în faţa Hotelului Continental, la trupa MERE şi-n cele din urmă au umplut sala cinematografului ARTA, unde s-a proiectat filmul „De ce eu?” al regizorului Tudor Giurgiu. Amfitrionul celor trei seri de film, directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, ne-a făcut surpriza de a o aduce sâmbătă seara la Arad pe volubila actriţă Andreea Vasile, care a răspuns apoi cu amabilitate întrebărilor venite din public despre diferite curiozităţi din timpul filmărilor.

Acuma eu ştiu de la fenomenala mea bunică că niciodată calul de dar nu se caută la dinţi, dar mai ştiu şi că în lumea artei nu ai nici tată, nici mamă, necum bunici, aşa că e musai să spun ceea ce cred şi anume că filmul „De ce eu?” e tare slăbuţ şi confuz şi chiar un spectator cu minime pretenţii de motivaţii psihologice nu s-ar putea dumiri cum l-a putut împinge la sinucidere pe un tânăr atât de echilibrat şi senin, simpla veste că va fi anchetat?! Şi tot la capitolul hibe ale peliculei se contabilizează nenumărate „burţi”, scene lungi, care nu-şi au chiar  nici o raţiune în economia (nucleul epic) scenariului, plus o coloană sonoră lamentabilă, cu multe replici rămânând neinteligibile ... plus că în urmă cu nici o lună, în aceeaşi sală (re)vedeam AFERIM, un film care curgea cap - coadă firesc ca o respiraţie de oxigen pur şi comparaţia devine inevitabilă. 

Vasile Zărăndan

Iată şi programul zilei de duminică, 23 august:

14.00 – 20.00 Fotografii instant personalizate, Platoul Primăriei Arad
17.00 – 20.00 Miss și Mister Copilărie, Parcul Aventura Voinicilor
20.00 – 22.00 Concert Fantazia și Mario & The Teachers, Târg Estival – parcare Hotel Continental
21.30 – 23.00 Proiecții de film la Piscină– selecție de Mihai Chirilov – Trash (2014), r. Stephen Daldry, Christian Duurvoort, cu: Rooney Mara, Martin Sheen, Wagner Moura, Ștrandul Neptun, zona bazine; Intrarea este liberă de la ora 21.00, intrarea de pe Noua Pasarelă(în caz de vreme nefavorabilă, proiecția va avea loc la Cinematograful Arta, Str. Vasile Alecsandri, nr. 2)

Zilele Aradului sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură șisusțin candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

www.cmcarad.ro

Centrul Municipal de Cultura Arad

 

 

Galerie foto (167)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite