Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Sala de concerte a Filarmonicii va arăta spectaculos în urma investițiilor de milioane de lei

Stadiul lucrărilor de reabilitare a Palatului Cultural, partea în care funcționează Filarmonica, a fost prezentat de viceprimarul Călin Bibarț, responsabilii de proiect și executantul lucrărilor.

FOTO | Sala de concerte a Filarmonicii va arăta spectaculos în urma investițiilor de milioane de lei
Comentează 0

Specialiștii care se ocupă de restaurarea picturilor și ornamentelor murale au prezentat în premieră concluziile la care au ajuns după studierea documentelor originale ale edificiului și după descoperirile pe care le-au făcut pe șantier.

Profesorul universitar Baciu Anamaria a explicat soluțiile alese și a oferit detalii privind aspectul pe care îl vor avea sala de concerte și foyerele după restaurare.

„Sala va arăta mult mai bine decât înainte, deoarece a trecut prin mai multe faze de reparații, recondiționări, nicidecum restaurări, aspectul ei a fost schimbat destul de mult. Avem o sarcină dificilă și în egală măsură foarte plăcută. Sala va fi mult mai sobră. Dincolo de aspectul estetic, în recondiționare trebuie să ținem cont și de aspectul acustic al sălii. Vom avea zone mari, luminoase, care vor contrasta cu zone de accent, care vin în favoarea suprafețelor foarte mici, cu poleitură de aur. Am ajuns la această propunere prin sondaje și teste de curățare succesive, pe care le-am realizat pe întreaga suprafață interioară, atât pe scenă, în sală, cât și în foaier”, a declarat Baciu.

Investițiile sunt derulate de municipalitate cu fonduri din bugetul local. Șantierul a fost deschis în toamna anului 2015, iar constructorii s-au angajat să finalizeze în termen de doi ani. Valoarea lucrărilor de construcții este de 17 milioane lei.

Proiectul cuprinde consolidare structură, reabilitare instalații, restaurare, accesibilizare cu ascensor, modernizarea echipamentelor și dotărilor scenei și sălii de concerte.

În prezent sunt finalizate consolidările la subsol, scenă și pereții scenei, sunt realizate instalațiile electrice, termice și sanitare. Reabilitarea fațadei principale este realizată în proporție de 90%, în timp ce reparațiile acoperișului sunt efectuate în proporție de 75%.

FOTO: Primăria Arad

Galerie foto (15)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite