Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Să nu te îmbolnăvești la început de an! Medicii de familie nu mai dau trimiteri și rețete compensate

Prima zi lucrătoare din acest an vine cu vești rele pentru pacienții români. Dacă sunteți nevoiți să mergeți la doctor, asigurați-vă că aveți bani să plătiți consultația. Din 3 ianuarie, românii vor fi nevoiţi să-şi plătească medicamentele şi controalele, chiar dacă şi-au achitat contribuţiile de sănătate la stat.

Să nu te îmbolnăvești la început de an! Medicii de familie nu mai dau trimiteri și rețete compensate
Comentează 0

De astăzi, medicii de familie au anunțat că nu vor mai elibera trimiteri către specialişti şi nici reţete compensate. Decizia cadrelor medicale vine după ce Guvernul nu și-a onorat promisiunile făcute în noiembrie.

Medicii de familie au protestat pe 15 noiembrie faţă de birocraţia din sistemul medical. Ministrul Sănătății a declarat la acel moment că se va ajunge la o soluție de compromis, însă medicii de familie nu au primit bani în plus.

Unii dintre pacienţi vor fi nevoiţi de azi să plătească şi consultaţiile, care pot costa cel puțin 30 de lei.

Medicii avertizaseră încă din 20 decembrie că bolnavii vor fi nevoiţi să-şi plătească medicamentele şi controalele, dar autorităţile nu au reuşit să găsească o soluţie.

Din 3 ianuarie, românii vor fi nevoiţi să-şi plătească medicamentele şi controalele, chiar dacă şi-au achitat contribuţiile de sănătate la stat. Medicii de familie susţin că nu vor mai semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate şi, prin urmare, nu vor mai presta servicii gratuite.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate spun că unii medici au semnat deja contractele, aşa ca pacienţii nu vor avea de suferit. Însă în cabinetele în care medicii au decis că vor continua protestul, bolnavii vor fi nevoiţi să plătească.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite