Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

S-a „tâlhărit” singur în scara blocului, apoi a sunat la 112

Un bărbat de 34 de ani a telefonat la numărul unic de urgenţă şi a solicitat intervenţia forţelor de ordine spunând că a fost victima unei tâlhării, iar fapta ar fi avut loc în scara unui bloc.

S-a „tâlhărit” singur în scara blocului, apoi a sunat la 112
Comentează 0

Bărbatul, cu domiciliul în Iași, a reușit astfel să pună pe jar forțele de ordine. La faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie cărora bărbatul le-a declarat că o persoană necunoscută l-a atacat şi i-ar fi sustras din portofel suma de 1.100 lei. Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Surpriză totuşi! În urma cercetărilor desfăşurate de catre oamenii legii, s-a stabilit că tânărul şi-a înscenat singur tâlharia. Tânărul nu a observat că în locul pe care acesta şi l-a ales pentru a mima jaful era o cameră de supraveghere. În imaginile surprinse de camera video se observă cum bărbatul de 34 de ani aranjează scena tâlhăriei după care se întinde pe scări, aşteptând sosirea echipajului de poliţie.

După analiza imaginilor, poliţiştii au schimbat calitatea bărbatului din victimă, în infractor. Pentru isprava sa, tânărul a fost acuzat de comiterea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi riscă să fie pedepsit cu închisoarea pentru o perioadă cuprinsă între șase luni şi trei ani sau amendă.

(C.F.)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite