Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

S-a pus în funcțiune un stocator de oxigen cu o capacitate de 11.500 de litri la spitalul din str. Stephan Ludwig Roth

S-a pus în funcțiune un stocator de oxigen cu o capacitate de 11.500 de litri la spitalul din str. Stephan Ludwig Roth
Comentează 0

Acum câteva minute s-au finalizat lucrările de montare și punere în funcțiune a unui stocator de oxigen cu o capacitate de 11.500 de litri! Stocatorul este amplasat în curtea spitalului din strada Stephan Ludwig Roth și asigură oxigenul necesar pacienților din secțiile COVID-19.
În paralel cu montarea stocatorului, zilele acestea s-a muncit și la retrasarea circuitelor de oxigen pentru clădirea principală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad din strada Andrenyi Karoly.

Societatea autorizată pentru instalații sisteme de fluide medicale, cu care SCJU Arad are contract a construit – în doar câteva zile - o nouă rețea care alimentează cu oxigen Unitatea Primire Urgențe separând-o astfel de celelalte secții din clădirea principală a unității medicale.

”Am separat alimentarea cu oxigen pentru pacienții din Unitatea Primire Urgențe de celelalte secții din clădirea mare. Acest val IV al pandemiei COVID-19 ne-a pus în situația de a consuma o cantitate foarte mare de oxigen în Unitatea Primire Urgențe. Practic, în ultima lună fiecare priză de oxigen din urgențe – din zonele destinate pacienților cu infecție SARS CoV-2 - a fost utilizată non-stop. Un consum mare de oxigen s-a înregistrat și pe celelalte secții din clădire, ceea ce ne-a determinat să separăm circuitul din Unitatea Primire Urgențe de cel al secțiilor pentru a preveni fluctuațiile de presiune. La clădirea din strada Stephan Ludwig Roth s-a montat astăzi un stocator de oxigen cu o capacitate de 11.500 de litri deoarece, tot datorită consumului mare de oxigen, buteliile pe care le foloseam trebuiau înlocuite la interval de doar câteva ore”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite