Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rusia pierde piaţa energetică europeană. Primul tanc petrolier american a ajuns la Rostock

Un tanc cu petrol american acostat în portul Rostock pe 3 august era încărcat cu aproximativ 570 de mii de barili ce vor merge la rafinăriile germane, care încep să testeze o alternativă la "aurul negru" rusesc.

Rusia pierde piaţa energetică europeană. Primul tanc petrolier american a ajuns la Rostock
Comentează 0

Primul tanc petrolier american a ajuns la Rostock. Rusia continuă să piardă piața energetică europeană. Primul tanc petrolier a sosit în Germania cu petrol Mars Sour, cu un conținut ridicat de sulf, care va înlocui pe cel rusesc. Uniunea Europeană intenționează să renunțe complet la achiziționarea petrolului rusesc până la sfârșitul anului, ca parte a programului de obținere a independenței energetice.

Petrolul rusesc pe piața UE va fi înlocuit de materiile prime nu numai din SUA, ci și din Norvegia, Arabia Saudită și Marea Britanie. Trebuie remarcat faptul că portul Rostock este situat pe coasta Mării Baltice, fiind conectat prin conducte la două rafinării germane, Schwedt și Leuna.

Între timp, compania rusă Transneft susține că Ucraina a suspendat tranzitul de petrol rusesc spre trei ţări europene, pentru că nu s-a achitat costul tranzitului din cauza sancțiunilor internaționale, încă de pe 4 august. Este vorba despre livrările de petrol printr-o ramură sudică a oleoductului Drujba care trece prin Ucraina şi deserveşte trei state europene fără acces la mare, Ungaria, Slovacia şi Cehia. În mod normal, Rusia furnizează aproximativ 250.000 de barili pe zi celor trei state. În timp ce operatorul de conducte petroliere din Rusia, Transneft PJSC, a declarat că nu a existat niciun efect asupra porţiunii nordice a conductei Druzhba, care trece prin Belarus spre Polonia şi Germania, porţiunea sudică a legăturii a fost oprită pe 4 august. Petrolul a sărit la Londra, petrolul Brent fiind cu 1,1% mai mare, la 97,70 dolari pe baril, marţi, la ora 15:58. Rusia a acuzat deja sancţiunile internaţionale pentru limitarea fluxurilor de gaze naturale către Europa prin conducta Nord Stream.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite