Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Româno-american, mort după infectarea cu tulpina Delta în spitalul din Arad

Româno-american, mort după infectarea cu tulpina Delta în spitalul din Arad
Comentează 1

Infecția cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2 a fost confirmată în această dimineață de către Institutul Cantacuzino la un bărbat de 65 de ani, din județul Arad, stabilit în America, și care se afla în călătorie în țara noastră. 

Bărbatul de 65 de ani s-a prezentat la spital pe data de 06 august, cu simptome specifice infecției SARS CoV-2 – febră, frisoane, transpirații, odinofagie. În urma testării, rezultatul a fost pozitiv, pacientul fiind internat pe Secția Boli infecțioase Adulți Covid-19.

”Medicul curant al pacientului a ridicat suspiciunea de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2 și în consecință a trimis probe pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino.  Din păcate starea de sănătate a pacientului se agravează și necesită, îngrijire și monitorizare pe terapie intensivă, fiind transferat pe data de 18 august. În ciuda eforturilor medicilor în dimineața zilei de 21 august viața pacientului nu a mai putut fi salvată. La nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este al doilea caz de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2, primul caz fiind înregistrat la jumătatea lunii mai în cazul unui pacient de origine indiană”, a explicat dr. Lenuța Timiș, director medical interimar SCJU Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite