Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Românii - în top 3 cei mai euro-atlantici cetățeni

A fost publicat cel mai amplu sondaj din istoria NATO: Românii, în top 3 cei mai euro-atlantici cetățeni. 78% spun că apartenența la NATO protejează România de un atac inamic, scrie caleaeuropeană.ro.

Românii - în top 3 cei mai euro-atlantici cetățeni
Comentează 0

La 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice, aniversați anul trecut, NATO a efectuat cel mai amplu sondaj cu privire la activitatea sa, iar România, care a împlinit 15 ani de la aderare în 2019, se situează între primele cinci state membre ale căror cetățeni au cea mai mare încredere că apartenența la NATO le protejează țara de un atac din partea unei țări străine. De asemenea, România este pe locul al treilea între cele 29 de națiuni euro-atlantice în ce privește sprijinul cetățenilor pentru cara țara noastră să rămână stat membru al Alianța Nord-Atlantică, notează caleaeuropeană.ro

Aceste cifre au fost lansate joi de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul raportului anual 2019 al Alianței Nord-Atlantice, document prezentat în premieră într-o conferință de presă virtuală în contextul măsurilor de precauție luate pentru evitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

„2019 a fost un an în care am făcut mari pași în adaptarea suplimentară a NATO. A fost și anul în care am marcat aniversarea noastră de 70 de ani. Anul trecut, am comandat un sondaj, pe aproape 29.000 de cetățeni din toate cele 29 de aliați NATO și Macedonia de Nord. Cel mai cuprinzător sondaj despre NATO care a fost realizat vreodată”, a spus Stoltenberg, după ce în debutul conferinței de presă a abordat provocarea coronavirusului, asigurând că NATO va continua să lucreze „pentru depășirea acestei crize”.

Sondajul arată că 78% dintre cetățenii țării noastre consideră că apartenența la NATO ne protejează și „face puțin probabil” un atac din partea unei țări străine. Același procent fiind valabil și pentru cetățenii Danemarcei și Norvegiei. Cele trei țări sunt devansate doar de Polonia (87%) și Lituania (81%). La polul opus sunt cetățenii din Franța (54%), Slovenia (54%), Statele Unite (49%) și Muntenegru (43%).

Intrați aici pentru detalii: http://bit.ly/2IW7EbJ

Foto: teamnet.ro


Scrie un comentariu

trimite