Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

,,Revoluția fiscală'' umflă factura la întreținere

Revoluția fiscală ar putea crește factura la întreținere. Administratorii de bloc sau femeile de serviciu se numără printre cei care lucrează part-time și ar trebui să plătească taxe mai mari decât banii pe care îi câștigă. Pentru a acoperi pierderile, asociaţiile de proprietari anunţă că le vor introduce în facturi.

,,Revoluția fiscală'' umflă factura la întreținere
Comentează 0

Guvernul a adoptat  joi ordonanță de urgență  prin care angajații care lucrează part time să plătească contribuții sociale doar pentru sumele pe care le încasează, iar restul sumelor să fie suportate de către angajator.

Modificări apar și pe alte categorii de persoane, precum angajații din IT, persoanele cu dizabilități și cercetătorii, ale căror salarii nete scădeau în urma mutării contribuțiilor. În această ordonanță, Ministerul Finanțelor prevede ca aceștia să primească salariul net la același nivel cu decembrie 2017, iar diferența de contribuții să fie achitată de către stat.

Stabilirea în sarcina angajatorilor a obligației de a suporta o parte din sarcina fiscală datorată conform legii de anumite categorii de angajați ar contraveni principiului justei așezări a sarcinilor fiscale, care este stipulat în Constituție.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite