Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi usturătoare pentru locatari din această toamnă! Iată ce nu mai ai voie să faci!

Amenzi usturătoare pentru locatari din această toamnă! Iată ce nu mai ai voie să faci!
Comentează 0

Proprietarii de apartamente sau chiriașii s-ar putea alege cu amenzi de până la 10.000 de lei  începând din această toamnă

Asta prevede noul proiect de lege, inițiat de Ministerului Dezvoltării.

“Amenda s-ar aplica doar dacă proprietarul nu ar executa lucrările de întreținere(..) dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalți proprietari. Această ultimă situație este considerată contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei. Contravenția se constată și amenda se aplică de Inspectoratul de Stat în Construcții”, arată proiectul de lege.

O amendă de la 5.000 la 10.000 de lei îi vizează și pe proprietarii sau chiriașii care, spre exemplu, din proprie inițiativă si pe banii lor vopsesc holul blocului, montează pe casa scarilor etajere cu flori sau își inchid balconul, întrucât aceste “infracțiuni ” se încadrează la capitolul “modificarea aspectului proprietății comune de către proprietari.

Același proiect păstrează si prevederile actuale importante, cum ar fi aceea prin care președintele asociației de proprietari vă poate da în judecată, dacă nu plătiți întreținerea timp de 2 luni.

sursa: observator.tv

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite