Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reprezentanţi ai municipiului Ungheni în vizită la CCIA Arad

Reprezentanţi ai Raionului Ungheni au vizitat marţi, 4 septembrie 2018, sediul Camerei de Comerţ din Arad şi complexul expoziţional Expo Arad, fiind întâmpinaţi de vicepreşedintele CCIA Arad, domnul Gheorghe Leucuţa şi de managerul de programe, domnul Cimi Enache.

Reprezentanţi ai municipiului Ungheni în vizită la CCIA Arad
Comentează 0

Din partea raionului Ungheni au participat: domnul Serghei Cladco, director al Camerei de Comerţ şi Industrie Ungheni, domnul Budeanu Dorin, şef departament Relaţii externe în cadrul CCI Ungheni, domnul Brînză Alexandru, vicepreşedinte al Raionului Ungheni, doamna Iepuraş Natalia, administrator al Zonei Economice Libere Ungheni Business (ZEL Ungheni).

Vicepreşedintele CCIA Arad, Gheorghe Leucuţa, a prezentat activitatea camerală în vederea expunerii întregii game de posibilităţi de stabilire a contactelor economice: „Camera de Comerț Arad este una din cele mai active din România și este printre puținele care, prin eforturi proprii, a reușit dezvoltarea unui complex expozițional. Aradul are mai multe domenii unde putem colabora. Ni s-a cerut sprijinul în identificarea unor dezvoltatori, firme care să construiască hale la cheie în zona economică liberă Ungheni, spre a fi date în chirie agenţilor economici”.

La rândul său Cimi Enache, manager de programe în cadrul CCIA Arad, a prezentat târgurile, care au loc sub pavilioanele centrului expoziţional, subliniind faptul că „Expo Arad a devenit un brand pentru industria expozițională și atrage anual, la evenimentele organizate, societăți din toată Europa. Ne bucurăm să dezvoltăm relaţiile între mediul de afaceri din Ungheni şi Arad, iar în acest sens invităm Camera din R. Moldova la târgul Agromalim pentru a stabili următorii paşi în vederea concretizării unui parteneriat.”

Directorul CCI Ungheni, Serghei Cladco, şi-a exprimat interesul de a organiza în Arad, în luna noiembrie a acestui an, un eveniment dedicat produselor de larg consum „fabricat în Moldova”, menit să intensifice colaborarea dintre mediile de afaceri din cele două regiuni.

Administratorul ZEL Ungheni-Business, doamna Natalia Iepuraş a prezentat avantajele oferite de zona liberă, facilităţile fiscale şi vamale pe care le ofera legislaţia R. Moldova şi a punctat faptul că dezvoltarea zonei economice libere este un obiectiv major, care trebuie valorificat în vederea atragerii investitorilor, precum și creării de noi locuri de muncă. În prezent, în cadrul Zonei Libere din Ungheni îşi desfăşoară activitatea 36 de agenţi economici.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite