Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CCIA ARAD LA FINAL DE AN

CCIA ARAD LA FINAL DE AN
Comentează 0

A devenitdeja o tradiţie ca la fiecare sfârşit de an, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad să îşi prezinte rezultatele activităţii desfaşurate.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad este încontinuare în topul Camerelor judeţene, prin activitatea pe care o desfăşoară şi prin numărul membrilor pe care reuşeşte să îl menţină.

Anul acesta Camera a împlinit 25 de ani de la reînfiinţare, 25 de ani însprijinul mediului de afaceri.

Şi înacest an, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad a derulat un amplu si complex program de informare şi instruire a firmelor cu privire la reglementările europene şi naţionale din diverse sectoare de activitate, prin organizarea unui număr de 6 cursuri autorizate de către Autoritatea Naţională pentru Calificări şi 10 seminarii, promovând internaţionalizarea afacerilor prin colaborări cu structurile străine.

În contextul dezvoltării relațiilor bilaterale și promovării mediului de afaceri regional, conducerea instituției a primit vizita mai multor oficiali din Austria, Belarus, Indonezia şi Serbia, care au fost interesaţi de economia Aradului, iar Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a fost punctul de întâlnire al intereselor de dezvoltare economică, în concordanță cu strategia europeană de cooperare transfrontalieră.

În ceea ce priveşte dezvoltar proiectelor anul acesta CCIA Arad a sprijinit iniţiativele antreprenoriale pentru crearea şi dezvoltarea de noi firme şi a facilitat inserţiab pe piaţamuncii a elevilor înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ secundar prin derularea a două proiecte majore, finalizate cu succes în luna noiembrie a.c.

Un accent important s-a pus pe parteneriatele şi colaborările cu autorităţi ale administraţiei locale, asociaţii profesionale (Asociaţia de Sudură din România, Asociatia Județeană a Gospodarilor Maghiari Arad, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, ConsiliulConcurenței, AFIR, AJOFM, DGASP, CECCAR) universităţi (UVVG) şi instituţii de învăţământ preuniversitar (Colegiul Economic Arad), instituţii şi agenţii guvernamentale, ONG-uri.

Cele10 târguri organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, care au avut loc sub pavilioanele expoziționale ale CCIA Arad au fost o reuşită, confirmată prin prezenţa a peste 50 000 vizitatori şi având peste 1.000 firme participante din România, Ungaria, Germania, Italia, Franţa, Austria, Grecia, Poloniaşi Slovenia.

Alte 32 de evenimente private șiexpozițiis-au defăşurat la Expo Arad.

Stabilitatea financiară înregistrată la momentul actual este una dintre cele mai importante realizări la nivel de management.

Biroul de presă al CCIA Arad

 

Galerie foto (30)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite