Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

REGULI noi în magazine. Comercianţii, obligaţi să schimbe produsele clienţilor

De duminică, 28 febrarie, comercianții sunt obligați să schimbe toate produsele pe care clienții le returnează. Schimbul se va face în cel mult 15 zile.

REGULI noi în magazine. Comercianţii, obligaţi să schimbe produsele clienţilor
Comentează 0

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă care modifică legea vânzării produselor şi care intră în vigoare de duminică, 28 februarie, legea aduce mai multe avantaje pentru consumatori. Mai exact, magazinele sunt obligate să schimbe produsele pe care le returnează consumatorul în maximum 15 zile. Pentru un produs înlocuitor, perioada de garanţie se prelungeşte din momentul în care clientul primeşte produsul.

De asemenea, dacă produsul nu poate fi schimbat şi nu poate fi funcţional timp de mai bine de 10% din perioada de garanţie, atunci magazinul este obligat să schimbe produsul definitiv sau să returneze banii consumatorului.

Până acum, magazinele nu erau obligate să facă acest lucru. Doar 13 mari magazine schimbau produsul, însă din propria iniţiativă. Şi magazinele online vor fi obligate să anunţe clienţii că pot schimba produsele şi că vor primi produse înlocuitoare.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite