Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădenii au cea mai mare putere de cumpărare dintre români

Potrivit portalului cursdeguvernare.ro, Aradul este orașul în care cetățenii au cea mai mare putere de cumpărare din România. Site-ul citează un studiu realizat de numbeo.com, ale cărui analize sunt preluate de publicații internaționale de prestigiu.

Arădenii au cea mai mare putere de cumpărare dintre români
Comentează 0

Clasamentul ia în calcul costurile pentru bunurile și serviciile din viața reală consemnate la alimente de bază, costul locuințelor, chirii, utilități, transport, haine, activități recreative etc, în raport cu nivelul salariilor.

“Aradul are astăzi 78 000 de locuri de muncă, cel mai mare număr de angajați din istoria economiei locale. An de an, Aradul se clasează în topul economiei românești în privința PIB-ului, a valorii exporturilor, a balanței comerciale. Datele macroeconomice sunt importante și relevante pentru specialiști, dar sunt abstracte din perspectiva vieții cotidiene a unei familii. Analiza pe care o vedem acum este o confirmare a faptului că am reușit să aducem arădenilor bunăstare reală în viața de zi cu zi și vă asigur că vom continua să facem acest lucru“, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite