Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reducere limită de viteză pe două străzi din municipiu la cererea cetățenilor

Reducere limită de viteză pe două străzi din municipiu la cererea cetățenilor
Comentează 1

Primăria Muncipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală, a luat act de repetatele solicitări ale cetățenilor care locuiesc pe străzile Porumbacului și Lungă, nemulțumiți de disconfortul creat de viteza de deplasare prin zonă a vehiculelor de mare tonaj. Drept urmare, DGPL a solicitat Comisiei de Sistematizare a Circulației aprobarea reducerii limitei de viteză în zona respectivă. Acest punct de vedere a întrunit susținerea comisieși, drept urmare, în ședința CSS din 06.2020, a fost aprobată reducerea limitei de viteză la 30 km la oră pe cele două străzi. Este soluția disponibilă în acest moment administrației pentru diminuarea efectelor negative generate de traficul greu asupra clădirilor din zonă și locuitorilor. 

Urmează ca direcțiile de specialitate din cadrul primăriei să achiziționeze și să amplaseze indicatoarele rutiere corespunzătoare.

Dacă implementarea reducerii vitexei maxime d edeplasare nu va fi suficientă, poliția locală va solicita monitorizarea maselor şi/sau dimensiunilor maxime admise pe drumurile publice şi a maselor totale maxime autorizate, sens în care, va apela la sprijinul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, I.S.C.T.R. Acesta este organismul tehnic permanent specializat din subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicațiilor, asigurând la nivel naţional inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite