Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

55 de străzi intră la reabilitat

În scurt timp vor începe lucrările pe cele 55 de străzile de pamânt din municipiul Arad.

55 de străzi intră la reabilitat
Comentează 1

Săptămâna viitoare urmează să fie semnat contractul de lucrări în valoare de 16,6 milioane lei. Investiţia este realizată din bugetului general al Municipiului Arad.  

În obiectivul de investiţie „Reabilitare străzi în Municipiul Arad – Etapa a II-a” au fost incluse toate străzile din municipiu ale căror caracteristici tehnice de exploatare nu mai corespund normelor în vigoare datorită degradării carosabilului, sunt străzi unde traficul rutier şi pietonal se desfăşoară  defectuos, iar dispozitivele pentru colectarea şi evacuarea apelor funcţionează deficitar sau lipsesc în totalitate.

În acest context realizarea lucrărilor de reabilitareeste necesară şi oportună,

reabilitarea sistemului rutier având o importanţă deosebită din punct de vedere economic şi social. Realizarea acestei investiţii îmbunătăţirea  considerabilă a stării de  viabilitatea a părţii carosabile și în mod implicit va crește gradul de confort pentru cetățenii Aradului.

„În cadrul <

Etapa a II-a>> vor fi reabilitaţi 64.000 mp de carosabil, 17.000 mp de trotuare, 20.000 mp de accese şi 34.000 mp de spaţii verzi. Această lucrare este una complexă, putem spune că este o continuare a proiectului de regenerare urbană. Dacă legăm aceste proiecte de investiţii putem spune că anul 2019 va fi un an activ în modernizarea municipiului Arad din punct de vedere al infrastructurii de drumuri, trotuare, spaţii verzi şi canalizare”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.  

Perioada de execuție a lucrărilor de reabilitare este de 40 de luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite