Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reamenajarea teraselor după noi reguli și zonele de promenadă au fost prezentate de liderii PNL din municipiu

Prima conferiță de presă a PNL Arad după instituirea stării de urgență a avut loc în Piața Avram Iancu, în fața străzii care urmează să fie închisă traficului auto, pentru a deveni pietonală. Subiectul principal a fost terasele din municipiu, mai precis noile reguli care urmează să fie supuse votului CLM în ședința de joi. Au participat Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale și vicepreședinte al CJA; Călin Bibarț, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale și primar al municipiului, și Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Organizației Municipale și viceprimar al municipiului.

Reamenajarea teraselor după noi reguli și zonele de promenadă au fost prezentate de liderii PNL din municipiu
Comentează 1

Având în vedere că Partidul Național Liberal a sărbătorit ieri 145 de ani de la înființare, toți vorbitorii au dorit să ureze „La Mulți Ani” partidului din care fac parte.

Primarul Bibarț a spus încă de la început că grupul consilierilor PNL va vota proiectul, vorbind de asemenea despre închiderea unor străzi unde să fie amplasate terase care să respecte regulile de distanțare socială. „Grupul consilierilor PNL va vota cu siguranță măsurile care au ca scop ideea de a nu desființa ideea de terasă  și de a găsi soluții alternative. Una dintre acestea ar fi în această locație, în locul teraselor urmând să fie amplasate măsuțe cu umbreluțe. Recent a apărut Ordonanța 69/2020 care lasă la latitudinea autorităților locale posibilitatea de a acorda facilități celor care nu au avut activitate în perioadă de criză și de interdicție. Acesta este motivul pentru care avem abia acum pe ordinea de zi măsuri de a reduce taxe și impozite. Iar pentru acest an, având în vedere că au fost atât de mult timp închiși, ocuparea domeniului public să fie practic gratuită. Am pus un tarif simbolic de zece bani pe metru pătrat”, a declarat Călin Bibarț.

Patru noi zone pietonale

În continuare, Sergiu Bîlcea a ținut să menționeze că ne aflăm într-un moment dificil, cum au fost însă multe alte situații dificile cărora liberalii au trebuit să le facă față atunci când s-au aflat la guvernare. „Astăzi am dorit să venim alături de dumneavoastră având în vedere că pe lângă cei 145 de ani, este un moment dificil. PNL întotdeauna a fost la guvernare când lucrurile au fost dificile în România. Nu ne sperim, rămânem în continuare alături de români, alături de arădeni, pentru că în momentele dificile se arată caracterele puternice. Acum, PNL are această datorie față de români, față de arădeni, să continuăm acest moment al României, să ieșim din criza sanitară, criza economică care va veni, iar dacă vor fi și alte crize, PNL este alături de români și de arădeni. Împreună cu echipa organizației municipale, împreună cu domnul Bibarț, împreună cu domnul Bulbuc, am considerat că este important ca arădenii să beneficieze de cât mai multe spații deschise, de cât mai multe spații de promenadă. Anul trecut am demarat proiectul pe strada 1 Decembrie. Ați văzut că am închis acel proiect inclusiv cu Parcul Bujor Buda. Acum, în echipă vom amenaja patru noi zone pietonale. Această stradă, care are foarte multă frumusețe legată de teatru, de Parcul Avram Iancu. Strada Mețianu, care este alături de noi va fi a doua zonă care va fi amenajată din punct de vedere al iluminatului public și o redăm zonei pietonale. Zona Bisericii Roșii va fi de asemenea o zonă pietonală, iar zona Aleii Borsec va fi și ea amenajată în Micălaca. Arădenii aveau nevoie de aceste zone, aveau nevoie să se bucure de orașul lor”, a ținut să precizeze Sergiu Bîlcea.

Galerie foto (12)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite