Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reabilitare termică pentru peste 400 de apartamente. Vezi care sunt blocurile ce intră în program

Autoritățile locale din municipiu și reprezentanții ADR Vest au semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a peste 400 de apartamente. Proiectul este finanțat prin „Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020”, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Conform datelor furnizate de semnatari, valoarea totală a investiției este de 12.173.250,48 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 7.062.853,79 lei, perioada de implementare fiind de 28 de luni.

Reabilitare termică pentru peste 400 de apartamente. Vezi care sunt blocurile ce intră în program
Comentează 0

Investiția are ca obiectiv creșterea eficienței energetice a blocurilor care intră în program, prin realizarea unor lucrări ce vizează diminuarea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, reducerea emisiilor de CO2, dar și ameliorarea aspectului urbanistic.

„Acest contract de finanțare presupune lucrări mai complexe decât fostul program. Acum, pe lângă anvelopare, reabilitarea mai presupune reabilitarea acoperișurilor, a zonelor comune de încălzire, a zonelor de iluminat și a unei mici zone perimetrale în jurul blocurilor. Sperăm că după ce semnăm contractul lucrurile să meargă repede în faza de licitație”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest, cu câteva minute înainte de semnarea contractului.

Proiecte de 142,7 milioane de euro

În continuare, primarul Gheorghe Falcă a prezentat blocurile care intră în program și a vorbit despre proiectele depuse de municipalitate pentru a obține finanțare. „Proiectul despre care vorbim presupune reabilitarea termică a nouă blocuri de locuințe: Bl. 42 (S+P+4) – Bd. Ștefan Augustin Doinaș; Bd. Revoluției nr. 26-38 (S+p+3/S+P+4/S+P+5); Bl. P3 (S+P+10) – Calea Iuliu Maniu; Bl. 185-186 (S+P+4) – strada Abrud; Bl. A33 (S+P+4) – str. Stupilor; Bl. 216 (S+P+4) – str. Abrud; Bl. 5. (S+P+4) – str. Rodnei; Bl. X2 (S+P+10) – Aleea Tomis și Bl. A1-3 (S+P+10) – Aleea Aurel Vlaicu. Pe de altă parte, trebuie să știți că valoarea totală a proiectelor pe care le avem în momentul de față este de 142,7 milioane de euro, din care o parte este eligibilă și o altă parte neeligibilă, proiecte care se află în diferite faze”, susține primarul Gheorghe Falcă.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite