Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Război pe alegerea primarilor. Liberalii forțează anticipatele

S-a dat startul bătăliei pentru alegeri parlamentare anticipate. Cuplul Klaus Iohannis - Ludovic Orban a reuşit să provoace PSD să depună o moţiune de cenzură. Social-democraţii, împreună cu UDMR, sunt gata să le îndeplinească visul, după ce Guvernul a decis să-şi angajeze răspunderea în Parlament, pentru alegerea primarilor în două tururi. Vor depune o moţiune de cenzură, iar Marcel Ciolacu susţine că va avea cele 233 de voturi necesare. Planul se potriveşte mănuşă dorinţei şefului statului de a avea anticipate. De altfel, Klaus Iohannis va cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a duce planul la bun sfârşit. 

Război pe alegerea primarilor. Liberalii forțează anticipatele
Comentează 1

Odată cu decizia asumării răspunderii, se face practic primul pas pentru obiectivul zero, alegerile parlamentare anticipate. Acesta este şi motivul pentru care preşedintele Iohannis pune umărul şi îl ajută pe Orban.

În aceste condiţii, PSD face ce a promis. Va ataca Guvernul cu o moţiune de cenzură, împreună cu UDMR.

Interesant este însă că UDMR susţine planul lui Iohannis și Orban de a declanşa alegeri parlamentare anticipate.

Până în acest moment, doar PSD și UDMR au anunțat că vor vota o moțiune de cenzură depusă în cazul angajării răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

PNL, USR, PMP, ALDE și Pro România au anunţat că susțin alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin. Semne de întrebare sunt în legătură cu voturile minorităților, altele decât cea maghiară, dar și cele ale parlamentarilor neafiliați. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite