Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Raed Arafat anunţă noile măsuri restrictive: "Închiderea restaurantelor, mască în spaţiile aglomerate, munca de la domiciliu"

Secretarul de stat Raed Arafat a susţinut luni, alături de ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, o conferinţă de presă în care a anunţat măsurile decise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru scăderea ratei de infectare cu Covid.

Raed Arafat anunţă noile măsuri restrictive:
Comentează 0

Șeful DSU, Raed Arafat, se arată extrem de îngrijorat de faptul că numărul de cazuri noi cu îmbolnăviri COVID-19  crește în România.

Presiunea pe sistemul medical e una extrem de puternică și importantă. Ieri au fost 94 de cereri de transfer de pacienți în sudul țării. Au fost mai multe cereri de transport aerian din sudul țării. Asta arată că sistemul are un impact serios", a declarat Raed Arafat în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a tras un semnal de alarmă și el: „Aceste restricții vin ca urmare a transmiterii în comunitate. Restricțiile pot fi amplificate sau scăzute. Vine luna octombrie cu evenimente religioase pe care trebuie să le gestionăm." 

"In urma votului CNSU au fost stabilite urmatoarele: toate comitetele judetene si cel al municipiului Bucuresti se vor intruni de urgenta pentru a analiza situatia epidemiologica si a stabili ce masuri se impun. Purtarea mastii in spatii inchise si deschise, mai ales in spatiile aglomerate, carantinarea localitatilor care depasesc 3 la mia in ultimle 14 zile, luand in calcul daca exista raspandire comunitara, interzicerea nuntilor si botezurilor cu incidenta peste 1,5 la mia de locuitori, inchiderea restaurantelor in aceleasi zone. Solicitam tuturor comitetelor sa impuna aceste masuri, acolo unde este nevoie.

Se ia in calcul inchiderea activitatii pentru agentii ce nu respecta reglementarile pentru cel putin 30 de zile.

In zonele cu peste 1,5 la mia de locuitori, toti agentii sa ia in calcul munca de acasa sau decalarea programului. Acestea trebuie sa devina obligativitate.

Raed Arafat INTERZICE pelerinajul la Iași, de Sfânta Cuvioasă Parascheva: "Sper ca populația să ne înțeleagă"

Referitor la organizarea sarbatorilor religioase, va fi permisa participarea doar a celor din localitatea unde se desfasoara.

Riscul major este pe durata transportului. Daca se sta ore intr-un autocar, este suficient sa fie un infectat, ca sa se intoarca toti infectati. Sper ca populatia intelege. Sarbatorile se fac, dar au acces doar celor din localitatea respectiva.

Controalele vor fi intensificate, vor fi verificari de respectare a regulilor, dar ne astptam mai mult la colaborarea populatiei. Purtarea mastilor, distantarea, dezinfectarea, sunt masuri simple care pot duce la un trend descendent.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite