Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Puține utilaje la deszăpezire, în județ. Autoritățile anunță rezilierea contractului cu firma responsabilă

Ninsori abundete au afectat, sâmbătă, tarficul rutier pe mai multe drumuri județene din Arad, care au fost acoperite cu un strat de zăpadă de câțiva centimetri. În multe cazuri, circulația este îngreunată de faptul că zăpada este frământată și apoasă, carosabilul fiind astfel foarte alunecos.

Puține utilaje la deszăpezire, în județ. Autoritățile anunță rezilierea contractului cu firma responsabilă
Comentează 4

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Arad s-a deplasat în județ, pentru a verifica cum se intervine cu utilaje, atât președintele Iustin Cionca cât și vicepreședintele Sergiu Bîlcea declarându-se revoltați de situație și anunțând că se va rezilia contractul cu firma care asigură deszăpezirea.

La inspecție au participat și directori sau angajați din CJ Arad, reprezentanții instituției afirmând că au fost verificate tronsoane de drum din toate zonele județului.

”Suntem foarte nemulțumiți de ceea ce am constatat în teren! Am cerut colegilor din Consiliul Județean să demareze procedurile de reziliere a contractului cu firma care asigură deszăpezirea, pentru că nu se achită corespunzător de ceea ce și-a asumat”, a declarat, ulterior, președintele CJ.

Iustin Cionca a adăugat că ”în această iarnă au fost transmise firmei de deszăpezire mai multe puncte de vedere oficiale, prin care i se solicita intrarea în normalitate”.

”Ultima oară, le-am cerut săptămâna trecută, în urma unei discuții cu primarul de la Târnova, să își întețească prezența pe teren. Nu constatăm că s-ar fi întâmplat, deci acest contract nu are de ce să mai meargă mai departe!”, a declarat președintele CJ Arad.

La rândul său, vicepreședintele Sergiu Bîlcea a declarat că „utilajele sunt puține sau chiar inexistente pe anumite tronsoane”.

”Am întâlnit și utilaje care circulă fără material antiderapant, deci și acolo unde mașinile circulă, nu fac nimic. Am încercat să iau legătura cu proprietarul firmei, să îi sesizez că utilajele se plimbă fără să facă nimic, dar are telefonul închis. Așa ceva este nepermis!”, a declarat Bîlcea.

Conform sursei citate, niciun drum nu este blocat, însă circulația este îngreunată pentru că nu se intervine cu suficiente utilaje.

Sergiu Bîlcea a precizat că firma care asigură deszăpezirea are un contract cadru multianual, care a fost semnat în 2015 pentru o perioadă de patru ani, respectiv până în 2019. Documentul va fi reziliat însă doar la încheierea sezonului rece, ”pentru că nu există o variantă de rezervă care să asigure deszăpezirea județului”.

Județul a fost împărțit în cinci sectoare pentru deszăpezire, respectiv Arad – 264,6 km, Criș – 194,3 km, Ineu – 202,6 km, Sebiș – 194,2 km și Lipova – 217,1 km, iar pentru toate au fost organizate licitații de atribuire a lucrărilor de întreținere pe perioada iernii.

Una dintre firme s-a prezentat la toate licitațiile din 2015 și le-a câștigat. Astfel, doar SC Inteco Holding SRL se va ocupa de  drumurile județene, în lungime de aproximativ 1.100 de kilometri. Pentru sezonul rece 2016/2017, autoritățile au alocat suma de aproximativ 7.100.000 milioane de lei pentru deszăpezire.

FOTO: arhivă

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite