Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

Arad, singurul judeţ în care licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naționale este blocată

Mai multe utilaje pentru deszăpezirea drumurilor naţionale sunt redistribuite din judeţele din vestul ţării în Arad, pentru că suntem singurul județ din subordinea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara în care licitaţia pentru deszăpezire nu s-a încheiat nici acum.

Arad, singurul judeţ în care licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naționale este blocată
Comentează 0

În cazul judeţului Arad s-a ajuns ca licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale să fie blocată după ce una dintre firmele participante la licitaţie, care a fost eliminată din competiţie pentru că nu ar fi îndeplinit condiţiile, a depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a dispus continuarea analizării tuturor ofertelor, inclusiv a companiei eliminitate.

În aceste condiţii, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a atacat decizia la Curtea de Apel Timişoara, iar până la obţinerea unei sentinţe definitive, licitaţia este blocată.

"Situaţia contractului este deocamndată incertă, având în vedere că DRDP Timişoara, fiind nemulţumită de decizia Consiliului Naţional de Soluţionare de Contenstaţiilor, a atacat această decizie la Curtea de Apel, dar pentru a avea o deszăpezire corectă şi a asigura condiţii optime pentru participanţii la trafic, am redistribuit utilaje de pe celelalte şapte contracte pe care le avem pentru drumurile din administrare, urmând ca ele să fie suplimentate chiar începând de luni, pentru că la începutul săptămânii viitoare sunt anunţate temperaturi mai scăzute şi eventuale căderi de precipitaţii. La Secţia Arad există 380 de kilometri de drumuri de naţionale, iar total, regioanala asigură echivalentul a 2.500 kilometri de deszăpezire", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Horia Simion.

Conform situaţiei contractelor de deszăpezire publicată pe site-ul Prefecturii Arad, 23 de utilaje au fost redistribuite deja în judeţul Arad, iar reprezentanţii DRDP Timişoara spun că în aceste zile vor mai suplimenta numărul, pentru a se ajunge la cel puţin 31 de utilaje, care sunt redistribuite de la celelalte baze şi puncte de lucru al DRDP Timişoara din judeţele în care licitaţiile s-au încheiat.

Cele mai multe oraşe şi comune din judeţ vor asigura deszăpezirea din iarna 2016-2017 cu utilaje proprii.

În cazul autostrăzii, deszăpezirea este asigurată de firma SC TREDECO HOLDING SRL pe baza unui contract în valoare de aproape 2,3 milioane lei plus TVA.

Drumurile judeţene vor fi dezspăzezite de firma SC INTECO HOLDING SRL Sebiş, care a câștigat licitația pentru suma de 7,11 milioane de lei.

Drumurile din municipiul Arad vor fi deszăpezite de compania care se ocupă de salubrizarea municipiului, SC POLARIS M Holding SRL, pentru suma de 1,8 milioane de lei până pe 31 decembrie 2016, urmând ca pentru perioada 01.01.2017 - 31.03.2017 să se demareze o nouă procedură de concesiune.

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite