Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ger polar în toată ţara, mai multe DRUMURI BLOCATE. Vezi zonele închise şi sectoarele cu restricţii de circulaţie

Iadul alb încă e stăpân în mai multe judeţe. De trei zile, drumarii se luptă cu nămeţii care depăşesc şi un metru pe şosele. Un tronson din Autostrada Soarelului e încă blocat, iar alte zeci de drumuri naţionale şi judeţene sunt închise spre disperarea oamenilor care sunt izolaţi şi a bolnavilor care au nevoie urgentă de ajutor.

Ger polar în toată ţara, mai multe DRUMURI BLOCATE. Vezi zonele închise şi sectoarele cu restricţii de circulaţie
Comentează 0

Un nou fenomen extrem a lovit Romania după viscolul cumplit: de data asta, avem ger ca in Siberia în toată ţara. Temperaturile au coborât pana la -22 de grade, avem şi recordul anului pana acum, in Capitală s-a ajuns la - 17 grade. Sute de oameni au fost salvaţi de la inghet in ultima clipă de autorităţi, salvările au lucrat la foc continuu noaptea trecută. În continuare, zeci de drumuri sunt blocate în acest moment de nămeţi care ajung şi la doi metri.

Circulația pe drumurile naționale din județul Constanța se desfășoară cu dificultate, potrivit informării dată publicității marți dimineață de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea.

Potrivit ISU Dobrogea, utilajele primăriilor, Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADR) și Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) au intervenit și au salvat 32 de persoane blocate în trafic de viscol. Astfel, salvatorii au adus în siguranță în cea mai apropiată localitate șapte autoturisme în care se aflau 13 pasageri, un autobuz în care se aflau 15 pasageri și două TIR-uri cu patru persoane.

Pe fondul blocării traficului rutier pe drumurile publice din cauza viscolului, în perioada 16.01.2016, ora 19.00—19.01.2016, ora 05.00, autoritățile au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, dintre care cinci administratorilor de drumuri și șase conducătorilor auto.

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că este în continuare închis tronsonul Lehliu – Feteşti al autostrăzii A2. Pe sectorul Bucureşti – Lehliu, deschis circulaţiei, vizibilitatea este redusă, din cauza ceţii, la aproximativ 100 de metri.

În judeţul Buzău a fost reluată circulaţia pe DN22 Râmnicu Sărat – limită cu judeţul Brăila, pentru toate categoriile de autovehicule. Se preconizează că drumul va fi redeschis pe raza judeţului Brăila în această dimineaţă. La fel şi DN23 Brăila - limită cu judeţul Vrancea.

În județul Tulcea, pe DN22D Măcin – Cerna este permisă circulaţia doar în caz de urgenţă, având în vedere că viscolul troieneşte zăpada.

În judeţul Vaslui, a fost redeschis traficul pe DN26 Murgeni – Blăgeşti şi pe DN11A Bârlad (judeţul Vaslui) – Podu Turcului (judeţul Bacău), pe aceste tronsoane fiind permisă doar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone.

În judeţul Vaslui, pe DN24A Vetrişoaia – Huşi, este permisă doar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Tronsonul Vetrişoaia – Murgeni este în continuare închis. Tot în judeţul Vaslui, pe tronsonul Simila– Murgeni al DN24A se menţine restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 3,5 tone.

Mai sunt, în continuare, închise, următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

  • DN24A Murgeni – Berezeni - Vetrişoaia (județul Vaslui);
  • DN3 Ostrov (jud. Constanța) – Băneasa (jud. Constanța) ;
  • DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);
  • DN22A petronsoanele Topolog (jud. Tulcea) – Hârșova (jud. Constanța) şi Cataloi - Nicolae Bălcescu (jud.Tulcea);
  • DN22 Isaccea– Somova (jud.Tulcea);
  • DN24D Cuca (jud. Galați) – Tulucești (jud.Galați).

Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, traficul rutier este în continuare întrerupt pe DN57 Cozla – Șvinița,în județul Caraș-Severin.

Din punct de vedere al distribuției energiei electrice sunt înregistrate în continuare avarii care au lăsat în beznă 24 de localități rurale: Peștera — parțial, Răzoare, Lipnița, Gorun, Carvănul Mic, Carvănul Mare, Cuigiuc, Galița, Esechioi, Corbu, Nistorești, Biruința, Ostrov, Coslugea, Saraiu, Ciobanu, Grădina, Cheia, Băltăgești, Hârșova-parțial, Miorița, Dulgheru, Almalău, Șiriu.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite