Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD readuce la viață Ordonanța 13! Descarcă documentul

PSD readuce la viață ordonanța 13. Chiar înainte de Crăciun, zeci de social-democrați au inițiat un proiect de lege prin care dezincriminează infracțiunea de trafic de influență. Totodată, pesediștii vor să reintroducă pragul pentru abuz în serviciu. Acum nu mai este 200 de mii de lei, ca în februarie, ci 200 de mii de EURO. Proiectul poate fi consultat aici.

PSD readuce la viață Ordonanța 13! Descarcă documentul
Comentează 0

Inițiatorul acestul proiect de lege este deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Liviu Dragnea este beneficiar direct al noii legi. Proiectul apare la siteul Camerei Deputaților și poate fi consultat aici.

Zeci de aleși ai PSD au semnat proiectul de lege prin care pragul traficului de influență a fost stabilit la suma de 200.000 de euro. 

Cătălin Rădulescu a spus pentru Realitatea TV că își asumă acest proiect de lege. 

Cine sunt semnatarii? Babus Radu, Bălănescu Alexandru, Bontea Vlad, Bucură-Oprescu Simona, Căciulă Aurel, Căruceru Aida-Cristina, Cocoș Vasile, Cosma Andreea, Dinu Cristina-Elena, Georgescu Nicolae, Halici Nicușor, Intotero Natalia-Elena, Itu Cornel, Lupascu Costel, Macovei Silviu Nicu, Matei Călin-Vasile-Andrei, Moagher Laura-Mihaela, Neată Eugen, Nosa Iuliu, Otesanu Daniela, Paraschiv Rodica, Păle Dănut, Petric Octavian, Plesoianu Liviu Ioan Adrian, Popă Ștefan-Ovidiu, Pop Andrei, Rădulescu Cătălin-Marian, Simion Lucian-Eduard, Spânu Ion, Stancu Florinel, Stativă Irinel Ioan, Suciu Matei, Sarapatin Elvira, Toma Ilie, Ursu Răzvan-Ion, Vasilică Radu Costin, Velcea Nicolae, Virză Mihăită, Weber Mihai.

Ce prevede? 

1. Pedeapsă cu închisoarea până la 3 ani se execută la domiciliu.

2. Luarea de mită pentru altul nu mai este infracțiune.

3. Darea de mită pentru altul nu mai este infracțiune.

4. Traficul de influență pentru altul nu mai este infracțiune iar banii ori alte bunuri primite nu mai pot fi confiscate.

5. Cumpărarea de influență pentru altul nu mai este infracțiune.

6. ABUZUL ÎN SERVICIU CU PAGUBĂ SUB 200.000 EURO NU MAI ESTE INFRACȚIUNE. 

Reacția jurnalistului Rareș Bogdan în urma acestei vești

Rareș Bogdan a comentat la Realitatea TV că: "Ce se întâmplă acum, a doua zi de Crăciun, mi se pare extrem de grav. Nu cred că vor face asta. Nu poți să legiferezi hoția. Nu arată altceva decât că România devine un rai al hoților. 

Vreau să cred că este o inițiativă izolată și nu va fi luată în considerare. Sunt curios să aflu părerea lui Mihai Tudose. Eu rămân la părerea că PSD nu își va asuma așa ceva pentru că ar scoate România de pe lista țărilor civilizate. 
PSD a reușit performanța să fie considerat un partid extremist. PSD are și o mulțime de oameni valoroși."

Fișiere din articol:

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite