Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD pune din nou biruri pe cetățeni! Românii vor plăti în plus la creditele în lei!

Cresterea rapidă a inflației și a dobânzii de referință l-au determinat pe președintele PSD, Liviu Dragnea să găsească un țap ispășitor, iar BNR, care are atribuții în stabilirea politicii monetare a devenit principalul vinovat.

PSD pune din nou biruri pe cetățeni! Românii vor plăti în plus la creditele în lei!
Comentează 0

Ratele creditelor în lei ar putea creşte, după ce BNR a decis să majoreze la 2,5% pe an dobânda de referinţă. În ultimele două luni, acest indicator a fost la nivelul de 2,25%.

Măsura Băncii Naționale a fost anticipată de analiști, dintre care unii vedeau o majorare de până la 2,75% a dobânzii de politică monetară, dat fiind nivelul inflației ajunsă deja la circa 5%.

BNR a explicat că rata anuală a inflației a continuat să crească în luna martie 2018, până la 4,95%, nivel conform celui prognozat, de la 4,72%, în luna anterioară.

Președintele PSD, Liviu Dragnea își asumă rolul de mediator cu BNR, uzurpând în mod simbolic atribuțiile președintelui Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dancilă a refuzat în urmă cu câteva zile invitația președintelui Iohannis de a merge la Cotroceni și să poarte discuții în vederea detensionării relației dintre Executiv și Banca Națională a României.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite