Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD pregătește remanierea guvernului. Cine pleacă

PSD pregătește o remaniere mai amplă. Pe lângă cei doi miniștri care se află pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare, și alți membri ai Cabinetului Dăncilă ar putea pleca de la Palatul Victoria.

PSD pregătește remanierea guvernului. Cine pleacă
Comentează 0

Sunt sigure deja plecările Rovanei Plumb, ministrul fondurilor europene și a ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, cele două fiind pe lista la europarlamentare.

Un alt nume vehiculat în PSD, dacă se va face o remaniere mai largă, este cel al lui Tudorel Toader, ministrul Justiției. În privința lui Toader, o parte din PSD este nemulțumită de faptul că acesta nu a intervenit suficient de decisiv în schimbarea legilor justiției și dorește schimbarea acestuia. 

Pe surse, se mai vorbește de plecarea Ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba, ministrul Culturii, Daniel Breaz și ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat luni că va avea loc o remaniere guvernamentală înainte de alegerile europarlamentare, subliniind că nu crede că miniştrii aflaţi pe lista de candidaţi, cum sunt Rovana Plumb şi Natalia Intotero, trebuie să stea în Guvern până la aceste alegeri.

"Eu nu cred că trebuie să stea în Guvern până la data alegerilor. Le-am spus lor, i-am spus şi doamnei prim-ministru. Eu nu cred că un membru al Guvernului poate să fie şi în campanie electorală, poate să gestioneze şi problemele din minister. Doamna Plumb e ministrul Fondurilor Europene, nu trebuie să ne jucăm cu asta. Le-am spus care este punctul meu de vedere. Aştept, după ce doamna prim-ministru se întoarce şi vom avea o discuţie, ulterior şi în partid", a afirmat Liviu Dragnea, întrebat după şedinţa CExN al PSD dacă Rovana Plumb şi Natalia Intotero vor pleca din Guvern înainte sau după alegerile europarlamentare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite