Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

LIVE - Proteste în Bucureşti şi în ţară faţă de modificarea Codului Fiscal şi a legilor Justiţiei

Bucureştenii, dar şi oameni din alte oraşe ale ţării, protestează duminică seară faţă de OUG de modificare a Codului Fiscal, precum şi faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei. Mobilizarea s-a produs pe reţelele de socializare.

LIVE - Proteste în Bucureşti şi în ţară faţă de modificarea Codului Fiscal şi a legilor Justiţiei
Comentează 1

UPDATE 20:30 - Un al doilea protestatar a fost ridicat de jandarmi din fața sediului PSD. 

Numărul manifestanților a crescut și în alte orașe din țară. La Iași, câteva sute de oameni au ieșit în stradă scandând ”Liviu Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!”.

UPDATE 20:10 - Incidente la protestele din București. Jandarmii au pus la pământ un bărbat care a aruncat cu hârtie igienică în sediul PSD. Acesta a refuzat să prezinte actul de identitate, iar imediat după aceea a fost luat pe sus de jandarmi.

UPDATE 20:00 - Manifestanții au ajuns în fața sediului PSD, unde huiduie, scandează lozinci împotriva partidului și aruncă hârtie igienică în curtea clădirii. Traficul pe șoseaua Kiseleff a fost blocat. ”Legile voastre - niște dezastre!” se aude din mulțime.

UPDATE 19:20 - Protestatarii din București strigă ”Jandarmeria apără hoția!” în timp ce negociază cu jandarmii plecarea în marș spre sediul PSD din Șoseaua Kiseleff. La scurt timp după aceea, sutele de manifestanți au pornit spre clădirea partidului scandând ”PSD - ciuma roșie!”.

UPDATE 19:10 - În București s-au adunat aproximativ 500 de protestatari.

UPDATE 19:00 - ”Am ieșit să protestez atât față de modificările aduse legilor Justiției, cât și celor aduse Codului Fiscal. Lucrez în IT, iar dacă angajatorul nu va suporta cheltuielile în plus, va fi o scădere destul de mare de salariu. Pentru mine e o problemă și modificarea pragului care se duce către Pilonul II de pensii”, a declarat un protestatar din Piața Victoriei.

UPDATE 18:20 - În Bucureşti, aproximativ 200 de oameni s-au adunat în faţa Guvernului, urmând să plece în marş spre sediul PSD de pe Kiseleff, în care să arunce cu hârtie igienică.

În această seară au loc proteste în Alba Iulia, Arad, Alexandria, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Brăila, Constanţa, Craiova, Cluj Napoca, Focşani, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Piteşti, Râmnicu-Vâlcea, Reşiţa, Târgu Mureş, Târgu Ocna, Timişoara și Tulcea. 

De asemenea, se pare că se va mobiliza şi Diaspora. Românii stabiliţi în Berlin, Bruxelles, Londra, Roma şi Copenhaga s-au solidarizat cu confraţii din ţară.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind Codul Fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial, vineri seară, la două zile de la adoptarea de către Cabinetul Tudose.

Una dintre principalele prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă adoptate în şedinţa de miercuri a Guvernului este reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, măsură contestată mai ales de primari, care spun că vor rămâne fără bani de investiţii, iar unele administraţii locale ar putea intra în incapacitate de plată, Cabinetul Tudose explicând însă că măsura "are scopul să reducă presiunea fiscală asupra veniturilor populaţiei şi, implicit, să contribuie la creşterea nivelului de trai, precum şi să încurajeze mediul de afaceri, în specialîn ceea ce priveşte creşterea investiţiilor".

Noile modificări fiscale sunt criticate de către sindicate şi patronate, deopotrivă, precum şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că "marea revoluţie fiscală" se transformă într-o "bulversare fiscală" ce va băga România "într-o aventură economică şi fiscală cu final trist".

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite