Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul PNL privind Legea prevenției în sănătate, în dezbatere la Arad

Proiectul PNL privind Legea prevenției în sănătate, în dezbatere la Arad
Comentează 0

Organizația Femeilor Liberale din Arad (OFL Arad), prin Simona Iorgovan, președinte al Organizației Județene a Femeilor Liberale Arad, și Adina Dumitrean, președinte al Organizației Municipale a Femeilor Liberale Arad, au anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, organizarea unei dezbateri publice pe proiectul PNL privind Legea prevenției în sănătate, beneficiind și de sprijinul Claudiei Boghicevici, deputat PNL Arad. Deputatul PNL Lucia Varga, co-președinte al Organizației Femeilor Liberale, și deputatul Horia Cristian, au dat curs invitației OFL Arad de a participa la această dezbatere.

                „Aradul a fost astăzi gazda acţiunilor de promovare a proiectului de lege al PNL privind prevenţia în sănătate. Din păcate judeţul nostru are un bilanț negativ la acest capitol, mai ales în ceea ce priveşte incidenţa cancerului. Dacă ne referim doar la cancerul de sân incidenţa în judeţul nostru este dublă decât media pe ţară. Din păcate o treime din cele afectate de cancer la sân în Arad nu supravieţuiesc. Acelaşi bilanţ este valabil şi la cazurile de cancer de col uterin. Ne-am obișnuit să auzim plângeri doar despre alocările reduse pentru sănătate, fie că vorbim de salarizare sau investiții, dar uităm că prevenția poate fi o metodă eficientă pe termen mediu și lung pentru a gestiona mai bine resursele limitate ale bugetului. Sper ca această inițiativă să obțină sprijinul tuturor colegilor din Parlament și ea să fie pusă în practică încă de anul viitor”, a declarat deputatul Claudia Boghicevici.

                „Mă aful astăzi la Arad, împreună cu colegul meu Horia Cristian, la invitația colegelor liberale și a doamnei deputat Claudia Boghicevici, pentru a participa la dezbaterea privind Legea prevenției în sănătate. Dezbaterea de astăzi se încadrează într-un calendar amplu de dezbateri al PNL privind această lege. Săptămâna trecută am fost la Cluj, acum suntem la Arad, luni vom fi la București, iar săptămâna viitoare vom merge în toate marile orașe ale țării. Ne propunem să avem minim 20 de astfel de dezbateri, în cadrul cărora vom prezenta proiectul Legii prevenției în sănătate, un proiect inițiat de mine, la inițiativa Organizației Femeilor Liberale și susținut de Partidul Național Liberal. Totodată vă pot spune că PNL, la nivel de conducere, a luat decizia de a depune în Parlament, în luna noiembrie, Legea prevenției în sănătate”, a declarat deputatul Lucia Varga, co-președinte al OFL.

                „Legea prevenției în sănătate este o necesitate pentru societatea românească, pentru că prin aplicarea ei putem salva vieți și putem preveni îmbolnăvirile. Pentru PNL aceasta este o prioritate, motiv pentru care parlamentarii liberali sunt mandatați să depună această Lege în Parlament, la începutul lunii viitoare. Suntem conștienți de necesitatea unui suport din partea societății civile și din partea celorlalte partide politice pentru aprobarea acestei legi. PNL a mandatat OFL să încheie protocoale de colaborare cu organizațiile neguvernamentale și formațiuni politice, în vederea susținerii în Parlament a proiectului de Lege a prevenției în sănătate. PNL va continua, prin OFL, campania de strângere de semnături pentru această lege, pentru a avea și suportul cetățenilor, care nu sunt reprezentați de forme asociative”, a declarat deputatul Horia Cristian.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite