Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul de regenerare urbană continuă în municipiu

Proiectul de regenerare urbană demarat în urmă cu doi ani continuă, în ciuda pandemiei de COVID-19, care a făcut ca un număr mare de societăți comerciale să-și trimită oamenii acasă, în șomaj tehnic. În această categorie nu intră însă și firmele de construcții, cel puțin nu acele firme care au câștigat licitații pentru lucrări în municipiul și județul Arad.

Proiectul de regenerare urbană continuă în municipiu
Comentează 0

„Proiectul Regenerare Urbană continuă în Arad. Se lucrează intens pentru a finaliza lucrările șantierului din zona blocului 303 Micalaca”, scrie pe Facebook viceprimarul Ionel Bulbuc.

La rândul său, actualul europarlamentar Gheorghe Falcă, fostul primar al Aradului de numele căruia se leagă demararea acestor lucrări susține: „Mă bucur că proiectul meu, «Regenerare urbană» continuă. Este cel mai amplu proiect de acest fel din România. Anul acesta finalizăm 90% din lucrări.”

De menționat că regenerarea urbană a spațiilor din zona blocurilor din cartierele Alfa, Faleza Mureș, Confecții, Micalaca, Vlaicu și centru, inclusiv zona protejată a municipiului Arad, vizează îmbunătățirea cadrului de viață în municipiul Arad prin redefinirea și modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară.

Lucrările constau în amenajarea de spații verzi, locuri de joacă și recreere, modernizarea căilor de acces și a iluminatului public, amenajarea de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate.  

Valoarea totală a proiectului este de 50 milioane de euro.

 

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite