Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul de modernizare a drumului Sânpetru German-limită județ Timiș a ajuns la final

Proiectul de modernizare a drumului Sânpetru German-limită județ Timiș a ajuns la final
Comentează 0

Consiliul Județean Arad a găzduit astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentată încheierea proiectului de modernizare a drumului județean 709E Sânpetru German-limită județ Timiș. Proiectul a fost finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6: ,,Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”.

Tronsonul modernizat are o lungime de 6,92 km, între Sânpetru German și limita județului Timiș, valoarea totală eligibilă a proiectului fiind de 15,6 milioane lei. Contribuția Uniunii Europene a fost de 85%.

,,Din punctul meu de vedere drumul aceste este extrem de important pentru că este o porțiune a traseului pe care îl construim împreună cu Consiliul Județean Timiș, între vămile Nădlac și Jimbolia. Astăzi distanța dintre cele două este de aproape 100 de kilometri, iar prin scurtăturile pe care le realizăm se va putea înjumătăți. Mă bucură faptul că au început și lucrările dinspre comuna Gelu înspre limita județului Arad. Am modernizat până acum patru legături pe drumurile județene cu județul Timiș, respectiv Arad-Zădăreni-Felnac-Secusigiu-Satu Mare, Sânpetru German-limită județ Timiș, Neudorf-limită județ Timiș,  Zăbalț – limită județ Timiș, iar pe drumul județean Lipova – Șiștarovăț – Cuveșdia ne pregătim de începerea lucrărilor. Felicit echipa care a lucrat și la acest proiect și reafirm și cu acest prilej că ne menținem obiectivul ca la finalul anului 2024 să avem modernizate peste 55% dintre drumurile județene. Asta înseamnă în unele situații drumuri construite de la zero, inclusiv șosele de centură pentru orașele Arad, Curtici și Chișineu Criș”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, a adăugat: ,,Modernizarea, respectiv crearea de legături noi între județele Arad și Timiș, aduc dezvoltare. Pe de o parte, comunitățile din zona de sud a județului Arad au nevoie de o conexiune de bună calitate la zonele industriale din cele două județe. Pe de altă parte, vorbim de aceste drumuri modernizate în contextul în care suntem în discuții avansate cu Consiliile Județene Timiș și Caraș Severin cu un plan de măsuri care să vizeze dezvoltarea turistică. Turismul înseamnă o diversificare a serviciilor și o sursă nouă de câștig pentru localnici”.

 

Galerie foto (14)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite