Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul de lege pentru siguranța copiilor în mediul online are cei mai mulți susținători la Arad (FOTO)

Sala Palatului Cultural a fost plină astăzi la dezbaterea Organizației Femeilor Liberale (OFL) pe marginea proiectului de lege pentru siguranța copiilor și tinerilor în mediul online. Dezbaterea face parte dintr-un șir de consultări publice lansate de președinta OFL, senatoarea Nicoleta Pauliuc, pentru discutarea unui cadru legal eficient care să permită protejarea copiilor și tinerilor.

 Proiectul de lege pentru siguranța copiilor în mediul online are cei mai mulți susținători la Arad (FOTO)
Comentează 1

Nicoleta Pauliuc a fost impresionată de numărul mare și calitatea participanților la dezbateri, într-o sală care „arată minunat”.  Aceasta a spus că echipa OFL și-a asumat să facă „legi pentru viață!”

„Vin în fața dumneavoastră cu îngrijorarea părinților. Nu este proiectul meu, este al OFL. Facem o dezbatere din care să vedem dacă este nevoie de această lege. Vin să întreb care este majoratul în mediul online? Noi propunem vârsta de 16 ani, să vedem ce vor spune oamenii! Aradul este pe primul loc la strângerea de semnături, cu un vot înaintea Ilfovului, sunteți e primul loc la sprijinul pentru acest proiect de lege”, a spus Nicoleta Pauliuc.

Toată lumea din sală a ridicat mâna la întrebarea „cine crede că este nevoie de o lege pentru protecția online?”. Accesul neîngrădit la orice conținut, ruperea relației dintre copii și părinți au fost criticate pentru nocivitate.

„Siguranța copiilor în mediul online este o preocupare pentru foarte mulți părinți și profesori. Sunt încântată de numărul mare al arădenilor care au răspuns invitației de a participa la consultarea publică lansată de doamna senator Nicoleta Pauliuc, președinta OFL! Obiectivul propus de doamna Pauliuc este acela de a avea un proiect de lege care să permită o educație eficientă și siguranță pentru tineri în mediul online. Mă bucură în special interesul mare pentru acest eveniment, care arată implicarea Aradului într-o dezbatere esențială pentru comunitatea noastră. Felicitări colegelor din OFL care au dovedit ca de obicei interes pentru problemele esențiale ale familiilor!”, a declarat Geanina Pistru, prim-vicepreședinte OFL la nivel național. 

Președintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreședintele CJA Răzvan Cadar și viceprimarul Lazăr Faur au subliniat utilitatea dezbaterii și au susținut utilitatea unei legi pentru utilizarea rațională și sănătoasă a internetului.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite