Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO: Se anunţă temperaturi caniculare şi disconfort termic. Când revine răcoarea

PROGNOZA METEO: Se anunţă temperaturi caniculare şi disconfort termic. Când revine răcoarea
Comentează 0

Meteorologii anunţă temperaturi ridicate pentru zilele următoare. Mercurul din termometre ajunge să crească până la 37 de grade Celsius, la umbră. De joi pana duminica vremea se racoreste.

DUMINICĂ. Vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza în Crişana, Banat, Oltenia şi pe arii restrânse în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, local, în zonele de câmpie şi de podiş din vestul şi sudul ţării şi doar izolat în restul teritoriului. Meteorologii prognozeaza asadar, la umbra, de la 27 grade pe litoral pana la 36 grade in Campia de vest dar si in sud-vestul Olteniei. Cerul va fi variabil în nordul, in centrul si in estul ţării dar şi la munte şi mai mult senin în celelalte regiuni. Vântul va sufla cu unele intensificări în Dobrogea, in sudul Banatului şi pe crestele montane.

LUNI. Si la inceputul saptamanii viitoare valul de caldura persista peste tara noastra asa ca luni vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară şi cu disconfort termic ridicat, după-amiaza, în regiunile vestice şi local în celellate zone de campie si izolat chiar si in zonele de poadis. In ultima zi a verii calendaristice cerul va fi mai mult senin, vantul ceva mai alert doar prin sudul Banatului şi pe crestele montane iar maximele se vor situa in general intre 27 grade pe litoral şi 36 de grade in Campia de vest, in Lunca Duabrii si in jumatatea sudica a Moldovei dar in zolat in vest, nord-vest mercurul se poate apropia chiar de 37 grade.

MARTI. Vremea se va menţine călduroasă, local caniculară şi cu disconfort termic accentuat, după-amiaza, în zonele de câmpie şi de podiş. Cerul va fi mai mult senin. Iar vantul are ceva rabufniri doar pe crestele montane si in Delta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 grade pe litoral şi 36 de grade in Campia de vest si in Moldova, dar in zonele joase din est e posibil sa se inregistreze chiar si 37 grade la umbra.

TENDINTA MIERCURI. Vremea ramane călduroasă, local caniculară în zonele de câmpie şi de podiş, cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 26 grade pe litoral şi 36 de grade in Campia de vest dar si in Moldova. Cerul mai mult senin ziua, se va înnora treptat în cursul nopţii în vestul şi in sud-estul tarii, precum şi în nordul Carpaţilor Orientali, însă sansele de ploi sunt inca destul de mici.

De joi pana duminica vremea se racoreste, mai intai în partea de vest, de centru şi nord, iar în weekend şi în restul ţării. Sansele de apariţie a ploilor vor fi mai mari in regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele montane.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite