Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zile de foc în Arad! Temperaturi uriaşe

Zile de foc în Arad! Temperaturi uriaşe
Comentează 0

Canicula pune stăpânire pe România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de caniculă valabilă pentru toată ţara. Potrivit ANM, în zilele de 11 şi 12 august, ţara noastră se va afla sub un val de căldură persistent, însoţit de un disconfort termic accentuat.

Marţi şi miercuri, 11 şi 12 august, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş. Aici se va institui un cod galben de caniculă.

În judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat. În aceste zone se instituie cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Potrivit ANM, valul de căldură va persista şi în următoarele zile şi, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea meteo.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite