Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Canicula impune restricții pe drumurile naționale din județ / UPDATE: Decizia autorităților se aplică și astăzi

Canicula impune restricții pe drumurile naționale din județ / UPDATE: Decizia autorităților se aplică și astăzi
Comentează 0

Update 1 Decizia autorităților se aplică și astăzi

Autoritățile anunță că decizia privind instituirea de restricții de circulație pe drumurile naționale din județ a fost prelungită, astfel că se va aplica și astăzi, până la ora 20.


Temperaturile ridicate anunțate pentru astăzi au determinat autoritățile să ia măsuri pentru a proteja șoselele. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR)  anunţă că pe rețeau de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează Aradul, dar și județele Bihor şi Satu Mare, a fost instituită restricția de circulație pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 12:00 - 20:00.

Decizia vine dupa ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

”Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, precizează un comunicat al CNADNR.

Sunt exceptate de la aceste restricții transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, de mărfuri sub temperatura controlată, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, vehiculele destinate salubrizării, cele care transportă apă îmbuteliată sau produse provenite din exploatări agricole. 


 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite