Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO. Săptămâna începe cu cer senin, sfârşit de noiembrie fără precipitaţii

Săptămâna începe cu vreme frumoasă şi cer senin în toată ţara, chiar dacă va fi frig seara şi dimineaţa. La munte va mai fulgui, dar în dealurile din Muntenia şi Oltenia, dar şi în sudul Banatului temperaturile vor fi mai ridicate.

PROGNOZA METEO. Săptămâna începe cu cer senin, sfârşit de noiembrie fără precipitaţii
Comentează 0

 Luni, vremea se va încălzi ușor, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Banatului și în zona de deal, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 3 grade. În regiunile nordice și parțial în cele vestice și centrale, înnorările se vor accentua treptat, dar numai izolat vor fi precipitații slabe, mixte, îndeosebi seara și noaptea. La munte vor fi fulguieli. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă. În primele ore ale zilei și, din nou, noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceață în zonele joase de relief.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineața. Cerul, mai mult senin ziua, va avea unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. La începutul și la sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață, potrivit ANM.

Marţi, vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, iar în zonele joase, în special din sud-vest, centru şi nord-est, dimineaţa şi noaptea local vor fi nori de plafon jos sau ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări la munte și în regiunile estice. Temperaturile maxime, apropiate de cele normale la această dată, se vor încadra, în general, între 4 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9…-10 grade în depresiunile intramontane şi 2…3 grade pe litoral.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei şi noaptea, când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

 Miercuri, vremea va fi în continuare rece dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării, dar în special în depresiuni unde local va fi ger, iar pe tot parcursul zilei în zonele joase din Oltenia, Transilvania şi Banat unde pe alocuri ceaţa şi nori joşi vor persista. Noaptea ceaţa se va forma local şi în celelalte regiuni. Izolat vor fi condiţii de burniţă, iar în orele dimineţilor ceaţa se va asocia cu depunere de chiciură. În restul teritoriului şi al intervalului cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă, în special din centrul teritoriului; minimele termice vor fi cuprinse între -8 și 0 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, până în jurul a -13 grade, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral.

La Bucureşti, miercuri, vremea va fi predominant frumoasă şi se va menţine rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, dar la începutul zilei şi în a doua parte a nopţii vor fi condiţii să se formeze ceaţă sau nori de plafon jos. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -1…0 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, spre -4 grade.

 Joi, vremea va fi în general frumoasă, dar se va menţine rece dimineaţa şi noaptea în mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil la senin, dar în zonele joase – local în Câmpia Română, Câmpia de Vest şi pe văile şi în depresiunile din restul ţării- va fi ceaţă sau nori de plafon jos ce vor persista şi pe parcursul zilei, determinând valori termice foarte scăzute chiar şi în orele amiezii. Cu totul izolat vor fi condiţii de burniţă, iar în orele dimineţilor ceaţa se va asocia cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 11 grade, mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă, dar şi mai ridicate în dealurile din Oltenia şi Muntenia; minimele termice vor fi cuprinse între -14…-12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în jurul a 3 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

La Bucureşti, joi, va fi în continuare o vreme în general frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. La începutul zilei şi în a doua parte a nopţii se pot forma nori joşi şi ceaţă, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -4…-1 grad.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite