Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme caldă în weekend, cu temperaturi până la 18 grade

Tendinţa crescătoare a temperaturilor se menţine şi în următoarele zile, astfel încât duminică pot fi înregistrate şi valori de 18 grade Celsius.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme caldă în weekend, cu temperaturi până la 18 grade
Comentează 0

Valorile termice, în creştere faţă de cele din intervalul precedent, vor fi mai ridicate decât în mod normal la sfârşitul lunii februarie. Temperaturile maxime se vor încadra între 4...5 grade în Dealurile de Vest şi 15 grade în sudul Munteniei. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, în general slab, pe arii relativ extinse în vestul, centrul şi nordul ţării şi local în rest.

La munte şi izolat în Maramureş şi în nordul Moldovei, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zonele joase de relief, cu precădere din sud-estul teritoriului, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va sufla cu intensificări în sudul Banatului, Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, precum şi pe crestele montane. 

Sâmbătă, valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale la această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în nordul Moldovei şi 13 grade în sud-vest. Cerul va avea înnorări şi temporar va plouă slab, în centrul şi sud-estul ţării şi pe arii restrânse în celelalte regiuni.

La munte şi cu totul izolat în extremitatea nordică a ţării, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla cu unele intensificări, noaptea, în sudul Banatului şi pe crestele montane. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă.

Duminică, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile intracarpatice valorile termice vor depăşi cu mult mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade, izolat prin nordul Moldovei, poate şi în zone din Delta Dunării, şi 18 grade în vest. În vest, nord-vest şi centru, dar şi la munte, cerul va fi temporar noros, dar precipitaţiile revin abia în noaptea următoare.

În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. În restul teritoriului, dimineaţă, dar mai ales noaptea, va fi nebulozitate joasă, local ceaţă şi izolat, posibil, burniţă. Vântul va sufla mai tare în Câmpia de Vest şi pe crestele montane. 

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite