Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Scăpăm de ger, vremea începe să se încălzească

Vremea se află într-un uşor proces de încălzire faţă de intervalul precedent, maximele diurne putând ajunge luni până la 12 grade Celsius în dealurile Munteniei.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Scăpăm de ger, vremea începe să se încălzească
Comentează 0

Duminică, vremea va fi geroasã, local, dimineaţa şi noaptea, dar ziua se va încãlzi faţã de intervalul precedent, iar în regiunile vestice temperaturile maxime vor deveni normale pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil şi local, mai ales în sudul şi în estul teritoriului şi cu precãdere în prima parte a zilei şi noaptea, se va semnala ceaţã sau nebulozitate joasã stratiformã. Spre sfârşitul intervalului în extremitatea de vest a ţãrii vor fi condiţii pentru ploi slabe care izolat vor putea determina formarea poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -4 grade in sudul Olteniei şi 9 grade in sudul Banatului, cu cele mai scãzute valori în zonele cu ceaţã persistentã, iar cele minime între -12 şi 5 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -14 grade.

Luni, vremea va continua sã se încãlzeascã în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade în Lunca Dunãrii şi 12 grade în zona deluroasã a Munteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 4 grade. În vestul, centrul şi nordul ţãrii cerul se va înnora treptat, pe arii restrânse va ploua slab, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. Izolat se va forma polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar mai ales dimineaţa şi noaptea local va fi nebulozitate joasã stratiformã sau ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în zona montanã.

Marţi, 4 decembrie, vremea va fi în general închisã, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei în cea mai mare parte a ţãrii. Va ploua pe parcursul zilei în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar noaptea pe arii restrânse şi în rest. La munte, iar în a doua parte a intervalului posibil şi în estul Transilvaniei şi în zona subcarpaticã a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte. Pe suprafeţe mici, mai ales noaptea şi cu precãdere în sudul, în sud-estul ţãrii şi în zona montanã, se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele munţilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 0 grade in sudul Olteniei  si in sud-vestul Munteniei şi 10 grade in Banat, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 6 grade. În zonele joase de relief din sud şi din est pe arii restrânse va fi ceaţã.

Sursa 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite