Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO. Vreme deosebit de rece în toată ţara. Vor fi ninsori la munte, ploi şi lapoviţă în rest

Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor. Cerul va fi noros şi se vor semnala precipitații mixte în Oltenia și pe spații mici în Muntenia și în estul Transilvaniei. În zona montană vor fi precipitații mixte, iar pe creste ninsori. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. Pe arii restrânse, mai ales noaptea, se va semnala ceață, asociată izolat cu depunere de chiciură. Vreme rece va fi şi în Capitală. În primele ore ale zilei, vor fi posibile precipitații mixte, slabe, iar vântul va sufla moderat. 

PROGNOZA METEO. Vreme deosebit de rece în toată ţara. Vor fi ninsori la munte, ploi şi lapoviţă în rest
Comentează 0

PROGNOZA METEO. Vremea va fi închisă, cu precipitații în mare parte din țară. În jumătatea de sud-vest va ploua pe arii extinse, izolat moderat cantitativ, iar în prima parte a nopții în Moldova local va mai ninge slab. În zona montană treptat vor predomina ninsorile, iar spre dimineață ploile se vor transforma în lapoviță și izolat ninsoare și în regiunile sudice. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, dar și în regiunile sud-estice, cu viteze mai mari -de 50...60 km/h- pe litoral. Temperaturile minime se vor încadra între -6 și 5 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice, iar în restul țării valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în ultima decadă a lunii noiembrie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -3...-2 grade în jumătatea de nord a Moldovei și 6...8 grade în regiunile vestice; minimele termice vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scăzute în Moldova. Cerul va fi noros, cu intervale de înseninare în cursul nopții local în estul teritoriului. Se vor semnala precipitații mixte în Oltenia și pe spații mici în Muntenia și în estul Transilvaniei, iar în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și sudul Dobrogei vor predomina ploile. În zona montană vor fi precipitații mixte, iar pe creste ninsori. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a zilei în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor atinge 55...65 km/h. Pe arii restrânse, mai ales noaptea, se va semnala ceață, asociată izolat cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi deosebit rece în regiunile extracarpatice; în restul teritoriului, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă din an, noaptea devenind rece în zonele centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în Moldova și 9...10 grade în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -10 și 2 grade, cu cele mai mici valori în Moldova și estul Transilvaniei. Cerul va fi parțial noros, iar probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă. Vântul va sufla slab și moderat. În zonele joase va fi ceață, asociată izolat cu depunere de chiciură, pe spații restrânse dimineața și cu caracter local în cursul nopții.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va încălzi ușor, dar cu toate acestea în centru, sud și sud-est va fi rece dimineața, iar în nord-est în cea mai mare parte a timpului. În jumătatea de vest a țării, cerul se va înnora treptat și va ploua slab, dar pe arii restrânse, iar noaptea, aria de nebulozitate va cuprinde și restul teritoriului. Vântul va prezenta intensificări temporare în Câmpia de Vest, zona de munte în special pe creste, în deltă și pe litoral, iar în celelalte regiuni va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va avea valori maxime de la -3...-2 grade în nordul Moldovei, până în jur de 12 grade în Dealurile de Vest și minime, în general, între -4 și 7 grade. Îndeosebi, în zonele joase de relief, cu precădere în orele dimineților, local, va fi ceață asociată izolat și trecător cu burniță. Vor fi condiții de polei, la munte, în depresiuni, dealurile sudice și în Moldova.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. În vestul, nordul și centrul țării, nebulozitatea va persista și va ploua. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate (până în jurul a 15 l/mp), pe spații mici în vestul țării. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări temporare și pe arii restrânse, ploi slabe și burniță, îndeosebi în cursul nopții. La sfârșitul intervalului, în nordul Carpaților Orientali, vor fi posibile și ninsori (slabe) sau lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane și pe litoral. Temperatura aerului va continua să crească și va avea valori - maxime de la 3...4 grade în Moldova, până în jur de 15 grade în sudul Banatului și minime între -1 și 9 grade. Vor mai fi condiții de ceață, îndeosebi în zonele joase de relief, cu precădere din centru, sud și est, mai ales dimineața și izolat de polei, în nord-estul extrem al țării și în depresiuni.

Săptămâna viitoare, temperatura aerului va fi în scădere, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată. În BUCUREŞTI, temperatura aerului va fi în scădere, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor în creștere.

Sursa 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite