Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Procesul lui Dragnea, amânat pe 15 mai. Curtea Supremă cere DNA să explice rolul protocolului cu SRI

Curtea Supremă a stabilit un nou termen, 15 mai, în dosarul "Bombonica", în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Liderul PSD nu s-a prezentat la proces fiind plecat într-o vizită oficială în Israel, anunţată în ultima clipă. Potrivit surselor Realitatea TV, avocaţii unora dintre inculpaţi au invocat în apărarea clienţilor protocoalele încheiate de parchet cu SRI. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a solicitat DNA să explice ce rol au avut protocoalele în dosarul "Bombonica".

Procesul lui Dragnea, amânat pe 15 mai. Curtea Supremă cere DNA să explice rolul protocolului cu SRI
Comentează 0

Curtea Supremă a amânat pentru data de 15 mai ultima înfăţişare în dosarul "Bombonica" în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Avocaţii a doi dintre inculpaţi, printre care şi Bombonica Prodana, au cerut ca DNA să explice în ce a constat colaborarea dintre Parchet şi SRI în acest caz.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a acceptat solicitarea apărării şi au cerut DNA să explice ce rol au avut protocoalele în dosarul "Bombonica".

"Din ştirea mea, sunt deja patru solictări numai la Înalta Curte, toate admise de Curte, cu privire la clarificarea protocoalelor încheiate cu SRI. La instanţele din ţară sunt mult mai multe. Nu ştim ce probe au fost viciate sau dacă au fost viciate în acest dosar. Cerem să ni se prezinte toate documentele care au legătură cu acest protocol şi vom vedea. Vorbim de o justiţie paralelă", a declarat avocatul Toni Neacşu, care o reprezintă pe  Bombonica Prodana.

"Protocolul Ministerul Public- SRI, invocat si in dosarul "Bombonica". Avocatii a doi dintre inculpati, printre care si Bombonica Prodana, cer ca DNA sa explice in ce a constat colaborarea dintre parchet si serviciu in acest caz. Este un semn ca cel mai probabil se va amana ultimul termen in dosarul "Bombonica", a scris jurnalistul Realitatea TV Ionela Arcanu pe Facebook.

În aşa-numitul dosar "Bombonica" au fost 14 înfăţişări până acum, din ianuarie 2017 când a început procesul. DNA va anunţa azi ce pedepse va cere pentru inculpaţi.

Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie Bombonica Prodana, dar şi de foşti angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

La termenul anterior, judecătorii au cerut o confruntare între şefa DGASPC Teleorman şi Liviu Dragnea, iar poziţiile celor doi au fost contradictorii.

La ieşirea din sală, evident iritat de insistenţele jurnaliştilor, liderul PSD a încercat să scurteze schimbul de întrebări şi răspunsuri pe motiv că "suntem toţí obosiţi". Întrebat dacă e supărat pe fosta soţie, Bombonica Prodana, care prin plata prejudiciului pare să-şi fi recunoscut vina, liderul PSD a răspuns că nu are de ce să fie supărat. "Doamne ferește, ea are avocații ei, deciziile ei (...) Sincer, mă întrebați cum cred că va aprecia instanța", a mai precizat Dragnea. De altfel, liderul PSD a afirmat că a aflat dimineaţă despre faptul că fosta consoartă a plătit daunele.

Bombonica Prodana a cerut, miercuri, judecătorilor ÎCCJ încetarea procesului împotriva sa în dosarul DGASPC Teleorman, susţinând că a achitat prejudiciul imputat.

Liviu Dragnea a precizat că este nevinovat şi nu recunoaşte acuzaţiile aduse. Liviu Dragnea a explicat că în perioada 2006-2012 a activat în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, ca preşedinte, fiind şi şeful PSD Teleorman, precizând că nu avea nicio relaţie privilegiată cu cele două femei care ar fi fost angajate fictiv la Direcţia de Asistenţă Socială din judeţ.

În absența lui Liviu Dragnea, la Instanţa Supremă s-au făcut dezvăluiri bombă în procesul Bombonica. "Dragnea era Dumnezeu la DGASPC Teleorman! Şi acum e!". Afirmația îi apartine unei angajate a Direcției de Asistenţă Socială, audiată ca martor în proces.

Maria Vasii, avocata lui Liviu Dragnea, a afirmat că aceste afirmaţii sunt subiective. "Ele nu sunt susţinute de nicio dovadă. Nu cunoaştem ce anumne a determinat o asemenea mărturie. Din punctul nostru de vedere nu pot avea o valoare probatorie deosebit", a precizat aceasta.

Pe de altă parte, martorul în proces a spus că se teme pentru siguranţa sa şi că în continuarea Liviu Dragnea e Dumnezeu în Teleorman. "Tuturor le e teamă în prezent de el", a spus acesta.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite