Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Probleme mari la Penitenciarul Arad: Covorul altro s-a degradat și deținuții n-au intimitate la duș!…

De când penitenciarele au devenit o prioritate a fostului guvern PSD, mai ales datorită traficului crescut al membrilor de partid și al elitelor în zona infracțională, Avocatul Poporului s-a simțit dator față de popor, bineînțeles, să vadă dacă infractorii trăiesc în condiții decente în închisorile din România, nu ca o mare parte din tagma poporului, care zburdă săracă și cinstită pe ulițele patrie.

Probleme mari la Penitenciarul Arad: Covorul altro s-a degradat și deținuții n-au intimitate la duș!…
Comentează 1

Așa că Avocatul Poporului a fost la Penitenciarul Arad, care a răspuns zilele trecute recomandărilor formulate în urma vizitei inopinate efectuate în 14 octombrie 2015.

Avocatul Poporului a observat, printre altele, că nu a fost asigurat iluminatul de veghe în unele camere, dar din cauza numărului mare de camere, peste 300, i-a răspuns conducerea Penitenciarului Arad, pot apărea sincope de scurtă durată în rezolvarea acestui tip de deficiență.

Pe altă parte, acțiunea de înlocuire a covorului altro degradat din camerele de detenție de la Penitenciarul Arad este în derulare, materialele necesare fiind achiziționate în totalitate.

În blocul alimentar a fost refăcută pardoseala în proporție de 65%, iar termenul de finalizare este semestrul II al anului 2016.

Paradoxal, după ”vizita inopinată” a Avocatului Poporului, la Penitenciarul Arad se fac investiții masive și… absolut necesare într-o țară din U.E.

Până la 30 iunie 2016, se vor instala paravane separatoare la dușurile din băile comune, astfel încât să fie respectată intimitatea deținuților.

Până la 30 septembrie 2016, se vor achiziționa 24 vitrine frigorifice pentru a asigura condițiile pentru păstrarea la rece a produselor perisabile deținute de persoanele private de libertate.

Tot până în septembrie, se va încerca înlocuirea unui număr de 81 dulapuri defecte din camerele de deținere, în celelalte 200 de camere, mobilierul fiind în stare decentă.

Și tot până la finalul semestrului II, în funcție de bugetul alocat, urmează să fie achiziționate 170 saltele din burete ignifugat, astfel încât toate paturile să fie dotate cu saltele noi.

În cursul anului 2014 și 2015, Penitenciarul Arad a achiziționat 980 saltele din burete ignifugat, dar au fost distribuite pe secțiile de deținere cu regim închis, precum și la secția exterioară a penitenciarului.

Saltelele din material textil uzate din camera 9, Secția E7-maximă siguranță, de care s-a plâns Avocatul Poporului, au fost achiziționate în anul 2009.

Și nu în ultimul rând, în cursul anului 2015 au fost renovate 90 de camere de deținere, ulterior vizitei a fost igienizată și camera 9 secția E7, iar camera 27 din cadrul secției E1C urmează a fi renovată odată cu schimbarea pavimentului.
Pentru anul 2016 s-a propus, în funcție și de fondurile bugetare ce vor fi alocate, renovarea a încă 150 camere de deținere.

Până la urmă, chiar și cu multele investiții care se zăresc la orizonturile din Penitenciarul Arad, nu se vor putea asigura condiții decente de servire a hranei de către persoanele private de libertate, prin amenajarea unor săli de mese…

Conducerea Penitenciarului Arad nu poate implementa recomandarea Avocatului Poporului de amenajare a sălilor de mese la nivelul sectorului de deținere.

În momentul de față, în camerele de deținere sunt cazați maxim patru deținuți, au în dotare masă cu scaune, ceea ce permite servirea hranei în condiții decente…

Acum, e adevărat, biserică și-au făcut mai demult…

Sursa banatulazi.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite