Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BACALAUREAT LA ÎNCHISOARE. În Arad, 13 absolvenți de liceu își dau examenul după gratii

BACALAUREAT LA ÎNCHISOARE. În Arad, 13 absolvenți de liceu își dau examenul după gratii
Comentează 0

În toată țara, 16 deţinuţi au început, astăzi, probele scrise ale examenului de bacalaureat, iar cei mai mulți absolvenți care au participat la  proba scrisă la limba şi literatura română sunt din Arad.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, 13 deținuți aflați în Penitenciarul Arad susțin bacalaureatul.

„Se vor deplasa comisii de examinare din cadrul liceelor în penitenciarele în care se află deţinuţii iar susţinerea probelor va respecta legislaţia în vigoare şi normele Ministerului Educaţiei Naţionale. De precizat este că, în conţinutul diplomelor nu se vor face menţiuni cu privire la absolvirea cursurilor de şcolarizare în timpul executării pedepsei privative de libertate”, a declarat pentru News.ro inspectorul principal de penitenciare Carmen Utoiu, ofiţer de presă la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat din prima sesiune au început luni, cu examenul la limba şi literatura română, iar marți va avea loc testarea la limba şi literatura maternă. În 6 iulie, examenul continuă cu proba obligatorie a profilului, iar în 8 iulie are loc proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului vor fi afişate în 12 iulie, până în ora 16.00, şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 20.00. În perioada 13-15 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultate finale vor fi afişate în 16 iulie. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite