Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prins cu molozul... pe câmp, un individ a fost pus de poliţiştii locali să facă curăţenie

La începutul săptămânii, un echipaj al Biroului Ordine Publică și Intervenție a prins un individ care arunca moloz și deșeuri provenite din diverse lucrări de construcții, în zona podului feroviar din cartierul Micălaca.

Prins cu molozul... pe câmp, un individ a fost pus de poliţiştii locali să facă curăţenie
Comentează 0

„Contravenientul, persoană fizică, a fost identificat și obligat ca, pe cheltuiala proprie, să aducă terenul afectat la starea inițială, prin ridicarea și eliminarea deșeurilor depozitate ilegal, precum și curățarea zonei, ca o sancțiune complementară avertismentului.

Conform art.20, alin.(3) din OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor: «Abandonarea deșeurilor este interzisă».  În cazul nerespectării dispozițiilor legale, fapta constituie contravenție și poate fi sancționată cu amendă al cărei cuantum se situează între 10.000 lei și 20.000 lei.

Polițiștii locali din cadrul serviciilor de ordine publică și protecția mediului vor continua să monitorizeze platformele constituite și utilizate ilegal pentru depozitarea deșeurilor din construcții, iar cei de la Serviciul Disciplinã în Construcții vor desfășura acțiuni și controale asupra șantierelor organizate în oraș, din punct de vedere al respectării Legii 50/1991, referitor la gestionarea deșeurilor provenite din materiale de construcții”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Potrivit normelor legale, deșeurile din construcții provenite de la populație se colectează prin grija deținătorului și sunt transportate de către operator în baza unui contract de prestări servicii la depozitele conforme, cu respectarea condițiilor impuse de tehnologia de depozitare controlată.

        

 

        

        

 

   

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite