Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primele doze de vaccin anti-Covid vor fi distribuite în 10 spitale din țară. În ce orașe sunt unitățile mdicale respective

Zece spitale Covid de fază 1 din nouă județe vor primi primele doze de vaccin care vor sosi în România, anunță Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech este așteptat să ajungă în țara noastră în perioada 26-31 decembrie 2020.

Primele doze de vaccin anti-Covid vor fi distribuite în 10 spitale din țară. În ce orașe sunt unitățile mdicale respective
Comentează 0

Cele zece spitale care vor primi primele doze de vaccin sunt în județele Brașov, București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Maramureș, Suceava și Timiș.

1. Brașov - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
2. București - Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“
3. București - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)
4. Cluj - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca
5. Constanța - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța
6. Dolj - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova
7. Iași - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
8. Maramureș - Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rușdea”, Baia Mare
9. Suceava - Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava
10. Timiș - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara).

CVCAV amintește că Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotrivaCOVID-19 produs de BioNTech și Pfizer. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite