Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Unul dintre creatorii vaccinului anti-COVID, făcut de Pfizer: Viața va reveni la normal iarna următoare

Impactul noului vaccin pentru Covid va fi semnificativ peste vara si viata ar trebui sa revina la normal pana iarna viitoare, a afirmat unul dintre creatorii vaccinului produs de companiile BioNTech/Pfizer.

Unul dintre creatorii vaccinului anti-COVID, făcut de Pfizer: Viața va reveni la normal iarna următoare
Comentează 0

Profesorul Ugur Sahin, co-fondator al BioNTech, a vorbit si despre faptul ca transmiterea virusului in masa s-ar diminua, rezultand o "reducere dramatica a cazurilor". Saptamana trecuta, BioNTech si co-dezvoltatorul Pfizer au spus ca analizele preliminare arata ca vaccinul lor ar putea preveni mai mult de 90% din populatie sa se infecteze cu Covid-19.

Aproape 43.000 de oameni au participat la teste. Intr-un interviu acordat in emisiunea Andrew Marr Show la BBC One, profesorul Sahin a spus ca se astepta la analize suplimentare pentru a arata ca vaccinul va reduce transmiterea intre oameni precum si oprirea aparitiei simptomelor la cineva care a facut vaccinul.

"Sunt foarte increzator ca transmiterea de la om la om va fi redusa cu ajutorul unui astfel de vaccin eficient - poate nu 90% dar poate 50% - insa nu trebuie sa uitam ca si asta ar putea duce la o reducere dramatica a raspandirii pandemiei", a spus el.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite