Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primarul Gheorghe Burdan prins cu minciuna inclusiv în actele către instituţiile statului

Primarul Gheorghe Burdan prins cu minciuna inclusiv în actele către instituţiile statului
Comentează 0

Unul dintre primarii longevivi din România este Gheorghe Burdan, primar al oraşului Chişineu-Criş. Acesta este primar din 1992, dar a deţinut aceeaşi funcţie timp de trei ani şi înainte de Revoluţie, între anii 1979 şi 1982. În total 31 de ani în fruntea orașului Chișineu-Criș, cum s-ar spune "o viață de om". De aceea ne întrebăm cum este posibil ca un edil atât de vechi, să vină în faţa oamenilor şi să le ceară încrederea pentru un nou mandat când acesta minte fără nicio nonşalanţă instituţiile statului? Faptul că oraşul Chişineu-Criş a stagnat în tot acest timp, nu este o noutate, dar câtă făţărnicie poate avea un om care spune neadevăruri inclusiv în actele oficiale, iar apoi face promisiuni electorale cetăţenilor cărora le cere votul ?

Fiecare administraţie locală trebuie să atingă o rată obligatorie de reciclare a deşeurilor municipale, în caz contrar administraţia trebuie să plătească penalităţi din bugetul local. Primarul Gheorghe Burdan a transmis date false celor de la Administraţia Fondului pentru Mediu, potrivit cărora în Chişineu-Criş cantitatea reciclată a deşeurilor municipale pentru anul 2019 este la fix cu rata obligatorie. Lucru total neadevărat, iar acest fapt a ieşit la iveală în urma unui control al AFM în Primăria Oraşului Chişineu-Criş. Primăria Oraşului Chişineu-Criş a transmis Administraţiei Fondului pentru Mediu că din 3.289 de tone depozitate, 1.276 de tone de deşeuri au fost reciclate. În urma controlului a reieşit că de fapt cantitatea colectata de deseuri a fost doar 2.023 de tone iar cea reciclata doar 11 tone . Adică primarul Burdan a MINȚIT că a reciclat cu 1.265 de tone mai mult decât în realitate. Conform cifrelor reale și în urma controlului Administrației Fondului de Mediu, Primăria Oraşului Chişineu-Criş are de plătit suma de 42.164 de lei pentru că nu a atins rata obligatorie de reciclare .

Aşadar, Gheorghe Burdan a indus în eroare cu bună ştiinţă o instituţie a statului, însă vine în faţa oamenilor şi le cere din nou votul prin diverse promisiuni electorale. O promisiune celebră a edilului care ne vine în minte în momentul de faţă şi care nu s-a concretizat nici în ziua de astăzi este cea cu privire la realizarea unui ştrand în oraşul pe care îl administrează de 28 de ani. În fapt aceasta este oferta primarului PSD – BURDAN GHEORGHE pentru cetăţenii din Chişineu-Criş, minciuni şi promisiuni deşarte. În concluzie realul slogan electoral al dânsului este „VORBE, NU FAPTE!”.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite