Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primarul Călin Bibarț s-a întâlnit cu dr. Virgil Musta; vezi ce au discutat / UPDATE: Aparate de oxigen pentru pacienții care se tratează acasă

Dr. Virgil Musta, șeful Secției Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a vizitat Aradul. Musta a fost la Primărie, unde a purtat o discuție cu primarul Călin Bibarț despre posibilitatea de a trata la domiciliu cât mai mulți bolnavi de COVID-19.

Primarul Călin Bibarț s-a întâlnit cu dr. Virgil Musta; vezi ce au discutat / UPDATE: Aparate de oxigen pentru pacienții care se tratează acasă
Comentează 0

Update 1 Aparate de oxigen pentru pacienții care se tratează acasă

Primarul Călin Bibarț a dat detalii, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul PNL, despre discuțiile purtate cu dr. Virgil Musta. „Domnia sa spunea un lucru simplu, pe care îl înțelege oricine. Previziunea pe următoarea perioadă de timp va fi că în spitalea oamenii vor fi cât mai mulți. Unii dintre pacienți, care pot fi îngrijiți la domiciliu, la un moment dat pot să treacă de la o fază medie la o fază ușor gravă, respectiv să aibă probleme de respirație și de oxigen. Spunea dânsul, de obicei în a șasea, a șaptea zi. Și atunci, a venit cu propunerea, pe de o parte să facă o instruire, să-i spunem așa, cu cei care sunt în domeniu medical, dar care nu sunt specialiști pe boli infecțioase, medicii de familie și chiar și unele cadre medicale de alte specialități. Am vorbit și cu domnul Domșa și au convenit să facă această întâlnire tot în sistem on-line și să ne pună la dispoziție și o platformă pe care domnia sa o are”, a declarat Bibarț. Ulterior se va încerca, pentru pacienții care sunt la domiciliu și pot trece într-o fază critică, să existe posibilitatea să primească aparate de oxigen cu mască și aparatea care măsoară concentrația de oxigen din sânge, aparate care se vor transmite de la un pacient la altul, după ce vor fi dezinfecate în prealabil. Acest lucru urmează să se facă însă și cu implicarea societății civile.


„Fiecare viață contează!

Îi mulțumesc domnului doctor Virgil Musta pentru discuția pe care am avut-o astăzi la Primăria Arad, pentru inițiativa domniei sale de a putea trata cât mai mulți bolnavi de Covid la domiciliu. Apreciez disponibilitatea domniei sale pentru a-și pune la dispoziție expertiza și experiența, și sperăm ca împreună cu personalul medical și societatea civilă să reușim să implementăm acest proiect comun ale cărui baze le-am creionat astăzi, astfel încât, în contextul supraaglomerării spitalelor, tot mai mulți bolnavi să poată fi tratați acasă.

Un plan care implică administrația locală, medicii și societatea civilă, pentru siguranța oamenilor!”, a scris pe Facebook primarul Călin Bibarț.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite