Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primarii cer bani de la Ministerul Finanțelor. Probă de foc pentru Teodorovici

Prima probă de foc pentru ministrul Finanţelor, de la preluarea mandatului! Eugen Teodorovici este invitat astăzi, la ora 14, să discute cu primarii, pe tema majorării sumelor pe care le primesc din cotele defalcate.

Primarii cer bani de la Ministerul Finanțelor. Probă de foc pentru Teodorovici
Comentează 0

Anul trecut, Guvernul a lăsat primăriile fără încasări de zeci de milioane de euro, pentru că a redus impozitul pe venit de la 16 la 10%, de la 1 ianuarie.

Primăriile au rămas fără sume importante datorate investițiilor după scăderea impozitului pe venit. Este vorba de zeci sau chiar sute de milioane euro, în cazul Primăriei Capitalei.

A existat o încercare anul trecut de remediere a situației, printr-un amendament depus în Parlament care propunea creșterea de la 71,5% la 100% a cotei de bani din impozitul pe venit care se păstrează la autoritățile locale.

Amendamentul a fost respins, dar a fost votat la acel moment de Eugen Teodorovici. Ajuns în postura de șef al Finanțelor, primarii îi cer acum să pună în practică vechea promisiune. Rămâne de văzut dacă sunt bani pentru asta.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite